Komentara: 1
Pregleda: 1187

Izložba "Kalendari Subotice" u Gradskoj biblioteci

01.09.2021. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
U okviru proslave Dana grada, u Gradskoj biblioteci postavljena je izložba „Kalendari Subotice“.
Izložba "Kalendari Subotice" u Gradskoj biblioteci

Po rečima Dragana Rokvića, direktora Gradske biblioteke, kalendari su autentična svedočenja o životu grada.

- Oni su obeležavali običajni, narodni tradicionalni život grada i građana Subotice, bez obzira na versku ili nacionalnu pripadnost. Oni su u entitetskom smislu čvrsto usmereni ka identitetu srpskom, mađarskom, bunjevačkom, međutim, šira čitalačka publika sa velikom pažnjom pratila je kalendare koji su imali vrlo zanimljivu razvojnu putanju – objasnio je Rokvić. – Osim običaja i navika našeg stanovništva, sve više su zadirali u pore svakodnevnog života, dajući građanstvu savete u obrazovanju i sve što je potrebno za kulturni život.

Izložba "Kalendari Subotice" u Gradskoj biblioteciMa koliko da se bavimo kalendarima, dodaje Rokvić, nikada nećemo saznati sve o toliko širokom spektru publikacija koje su izložene.

Izložbu „Kalendari Subotice“, koju će naši sugrađani moći videti u narednih mesec dana, pripremile su bibliotekarke Irena Bognar, Helena Omerović i Anita Lalić, koje su, osim izložbenih eksponata, na vrlo zanimljiv i originalan način, predstavile i katalog.

Izvor: Subotica.com
Izložba kalendara iz zbirke Gradske biblioteke Izložba kalendara iz zbirke Gradske biblioteke Izložba kalendara iz zbirke Gradske biblioteke Izložba kalendara iz zbirke Gradske biblioteke Izložba kalendara iz zbirke Gradske biblioteke Izložba kalendara iz zbirke Gradske biblioteke Izložba kalendara iz zbirke Gradske biblioteke Izložba kalendara iz zbirke Gradske biblioteke
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1187
Povezane teme

gradska biblioteka

biblioteka subotica

gradska biblioteka subotica

dragan rokvić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.