Komentara: 0
Pregleda: 789

Izložba "Image Mouvement. Paris–Subotica" u Savremenoj galeriji

05.08.2021. u 11:15h
Izvor: Subotica.com
Izložba "Image Mouvement. Paris–Subotica", koja predstavlja pogled na različite upotrebe slike u pokretu kroz dela šestoro umetnika iz Francuske i petoro umetnika iz Srbije, svečano će biti otvorena u petak, 6. avgusta, u Savremenoj galeriji Subotica, s početkom u 19 časova.
Izložba "Image Mouvement. Paris–Subotica" u Savremenoj galeriji

Istražujući teme čovekovog života u savremenom društvu, poput usamljenosti, identiteta, potrebe pamćenja, mogućnosti razumevanja drugog i drugačijeg, izložba "Image Mouvement. Paris–Subotica" je sastavljena od radova koji stvaraju jasnu sliku o nedeljivom umetničkom svetu, čiji se unutrašnji procesi odvijaju podjednako snažno kako u Francuskoj, tako i u Srbiji.

Zamišljena kao promenjivi projekat koji uključuje različite umetnike, izložba je u februaru 2019. godine prikazana u Galeriji "Rivoli" u Parizu, dok će u petak biti svečano otvorena u Savremenoj galeriji Subotica.

Izložba će predstaviti radove jedanaest umetnika, a to su An Šarlot Finel (Anne-Charlotte Finel), Mari Sošor (Marie Sochor), Eleonor Hoso (Eleonore Josso), Manuela Mako (Manuela Macco), Markus Rajs (Marcus Reiss), Gaspar Delanoe (Gaspar Delanoe), Jelena Grujičić, Lea Vidaković, Maja Rakočević Cvijanov, Nina Ivanović i Nemanja Nikolić.

Kustoskinje izložbe su Žuli Daluš (Julie Dalouche) i Nela Tonković, uz asistenciju Jelene Grujičić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 789
Povezane teme

izložba

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.