Komentara: 17
Pregleda: 2910

Izjava o saradnji dve pokrajine

03.10.2013. u 15:55h
Izvor: RTV Yueco
Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić i ministar za privredu, Evropu i kulturu u Vladi austrijske pokrajine Štajerske Kristijan Buhman potpisali su izjavu o saradnji između dve pokrajine.
Izjava o saradnji dve pokrajine

Osim ekonomske i privredne saradnje, tim dokumentom predviđena je i saradnja u oblasti nauke, obrazovanja, kulture, turizma, te privlačenja stranih investicija. Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić naglasio je da je pokrajina Štajerska veliki prijatelj Vojvodini, o čemu svedoči i činjenica da pokrajina ima najintenzivniju regionalnu saradnju upravo sa Štajerskom. Istovremeno, Štajerska je jedan od lidera kada je reč o investicijama u Vojvodini, kako po obimu i vrednosti, tako i po broju zaposlenih.

„Potvrda dobre saradnje sa Štajerskom jeste i činjenica da je Vlada Austrije pre pet godina izdvojila pet miliona evra za programe privrednog razvoja u Vojvodini. Zahvaljujući tim sredstvima, formiran je Fond za podršku stranim investicijama – VIP Fond, koji je omogućio da 45 odsto stranih investicija u Srbiji budu realizovano upravo na teritoriji naše pokrajine. Takođe, formirani su i Agencija za ravnomerni regionalni razvoj i Edukativni centar AP Vojvodine, koji omogućava da hiljade građana severne srpske pokrajine, kroz prekvalifikaciju i dokvalifikaciju pronađe posao“, naveo je Pajtić.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 2910
Povezane teme

bojan pajtić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.