Komentara: 9
Pregleda: 11818
Foto

Izgorela kuća u Malom Bajmoku, vatrena stihija uništila Atilin dom

21.04.2021. u 15:06h
Izvor: Subotica.com
U samo nekoliko časova kuća našeg sugrađanina Atile Čonke u Malom Bajmoku, sagrađena pre tek nekoliko godina, izgorela je u strašnom požaru koji je izbio u nedelju, 11. aprila, u ranim jutarnjim časovima. Bez obzira na brzu i spretnu intervenciju subotičkih vatrogasaca-spasilaca na i u samom objektu je usled vatrene stihije pričinjena značajna materijalna šteta.
Izgorela kuća u Malom Bajmoku, vatrena stihija uništila Atilin dom

Bez obzira što su vatrogasci vrlo brzo izašli na lice mesta, sa dva vozila pokušavali da što pre dovedu požar pod kontrolu i spreče širenje na susedne objekte, Atilina relativno nova kuća je ozbiljno stradala, velika je materijalna šteta, ali srećom teže povređenih nije bilo.

- Požar je izbio oko pola 8, vatrogasci su izašli sa tri vozila, dva su pokušavala da ugase sa ulice i od komšije - priseća se Atila Čonka iz Malog Bajmoka - Čuo sam pucketanje u kupatilu, odmah sam pokušao tušem da gasim vatru, ali plamen je bio sve veći, sa plafona brzo se proširio na krov. Goreo je stiropor, plastika, bilo je puno crnog dima, nisam mogao da se izborim s time. Srećom vatrogasci su došli vrlo brzo.

Izgorela kuća u Malom Bajmoku, vatrena stihija uništila Atilin domNakon što je vatra ugašena, sagledali su štetu i nažalost ona je velika. Krov je kompletno stradao, a pored nameštaja uništena je elektro, vodovodna i kanalizaciona instalacija u celoj kući. Nema vrata, nema prozora. Za sada samo najlon na krovu prva je linija odbrane za padavine. Potreban je novi krov, kaže Atila, nema tamo šta da se spašava.

SOBICA I KUPATILO ZA PRVU RUKU - Kako kaže, za prvu ruku značilo bi mu da može da sredi malu sobicu i kupatilo, a posle će ostalo rešavati kako bude u situaciji. Trenutno se sklonio kod prijatelja koji su mu ponudili krov nad glavom dok se ne snađe. Želja mu je, naravno, da se što pre vrati u svoj dom, uz zahvalnost prijateljima što su mu se našli u nevolji.

Dok vatrogasci nisu stigli Atila je pokušao sam da se izbori sa vatrom, ali u tom pokušaju, potpuno nespreman, zatečen situacijom, nije racionalno razmišljao i samo pukom srećom izbegao je teže posledice. Pokušavajući da spasi šta se spasti može, Atila je ušao u zapaljenu kuću, i tom prilikom zadobio je opekotine prvog i drugog stepena po glavi i ruci. Sreća u nesreći su bili vatrogasci-spasioci koji su pritekli u pomoć i onemogućili ga dalje da rizikuje svoj život.

- Vremena je bilo malo, pokušao sam da spasem makar dokumente i neke druge vrednosti koje su mi bile značajne, ali vatra se brzo širila, nisu mi dali više da ulazim unutra. Nažalost izgoreo mi je i novac koji sam uštedeo i držao u tom momentu u kući - priseća se Atila.

Izgorela kuća u Malom Bajmoku, vatrena stihija uništila Atilin dom

Na kraju, naš sugrađanin je imao jednu sugestiju za sve, podsećajući da ovakva nesreća može svakome da se desi, ali da ipak ne neke faktore možemo i sami utičemo da umanjimo rizik.

- Ispostavilo da je stara kupatilska grejalica izazvala požar u kojem mi je sve izgorelo. Savetovao bih svima koji su u mogućnosti da ne rizikuju sa starim uređajima koji mogu da naprave neki problem, kojeg možda nismo odmah ni svesni. Rizikovao sam sa starom grejalicom, umesto da sam kupio novu i evo šta se desilo - zaključuje Atila.

Izgorela kuća u Malom Bajmoku, vatrena stihija uništila Atilin dom

SVAKA POMOĆ DOBRODOŠLA - Broj dinarskog računa Atile Čonke za novčane donacije je 275-20620116081-52, a ukoliko ste u prilici da donirate građevinski materijal, nameštaj ili kućansku tehniku, najbolje je da kontaktirate Atilu putem telefona 063/86-77-154.

Atila je putem medija uputio apel sugrađanima koji su u mogućnosti da pomognu, istakavši da je svaka pomoć dobrodošla - od novčane, materijalne, pa i fizičke.

- Do sada smo izbacili dva puna kamiona šuta i spaljenog građevinskog materijala i nameštaja koji je u potpunosti uništen, malo smo raskrčili, pokrili krov da makar ne strepimo od kiše. Štetu smo procenili na oko 10.000 evra, a ja nažalost nemam ušteđevine - zaključuje Čonka.

U drugom delu povezanog albuma možete da pogledate fotografije nastale tog prepodneva, nakon što je požar u potpunosti ugašen.

Izvor: Subotica.com
Obilazak izgorele kuće u Malom Bajmoku Obilazak izgorele kuće u Malom Bajmoku Obilazak izgorele kuće u Malom Bajmoku Obilazak izgorele kuće u Malom Bajmoku Obilazak izgorele kuće u Malom Bajmoku Obilazak izgorele kuće u Malom Bajmoku Obilazak izgorele kuće u Malom Bajmoku Obilazak izgorele kuće u Malom Bajmoku
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 11818
Povezane teme

požar

mali bajmok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.