Komentara: 43
Pregleda: 5197

Izbori za lokalni, pokrajinski i republički parlament zakazani za 26. april

04.03.2020. u 13:05h
Izvor: Subotica.com
Izbori za lokalni, pokrajinski i republički parlament održaće se 26. aprila 2020. godine. Zvaničnim objavljivanjem datuma praktično je počela predizborna kampanja, a već sada je poznato da su neki politički akteri najavili bojkot.
Izbori za lokalni, pokrajinski i republički parlament zakazani za 26. april

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, raspisao je danas u podne redovne izbore za republički parlament, ranije prepodne predsednica Skupštine, Maja Gojković, učinila je to za odbornike skupština gradova i opština, dok je to za pokrajinu Vojvodinu učinio Ištvan Pastor, dan ranije.

SPUŠTEN CENZUS, VIŠE ŽENA NA LISTAMA - Skupština Srbije je nedavno usvojila predlog da cenzus na predstojećim izborima umesto dosadašnjih pet, bude tri odsto, a da će žene na lokalnim i republičkim listama biti zastupljene minimalno 40 odsto.

Predsednica republičkog parlamenta pozvala je građane da iskoriste svoje pravo i izađu na redovne izbore u kojima će, kako kaže, imati priliku da svojim glasom u demokratskom izbornom procesu odlučuju o budućnosti lokalnih samouprava i njihovom daljem razvoju. Predsednik Skupštine APV je takođe pozvao građane da izađu na birališta, kao i sve aktere na borbu argumentima. Predsednik Vučić je pozvao narod da po svojoj volji izaberu svoje političke vođe, ističući da će 50 dana kampanje biti sasvim dovoljno "da narod donese pravu odluku".

Neke političke stranke, organizacije i pokreti još ranije najavili su bojkot izbora, navodeći da ne postoje uslovi za pošteno nadmetanje. S obzirom da od podneva i zvanično kreće predizborna kampanja, iako je samo formalnost da se Odluka zavede u Službeni glasnik, očekuje se da će u narednim danima biti poznato ko će od političkih aktera učestvovati, a ko bojkotovati izbore zakazane za 26. april.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 nedelje
Komentara: 43
Pregleda: 5197

Povezana vest

Povezane teme

Izbori u Subotici

republički izbori

parlamentarni izbori

lokalni izbori subotica

pokrajinski izbori

izbori za skupštinu grada

izbori2020

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.