Komentara: 6
Pregleda: 2968

Izbeglice iz arapskih zemalja logoruju na groblju

14.09.2011. u 01:59h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Izbeglice iz arapskih zemalja logoruju na groblju

Stotinu i više izbeglica iz arapskih zemalja zahvaćenih ratovima boravi u Subotici, pored senćanskog groblja. Prema rečima nekolicine izbeglica, dolaze uglavnom iz Alžira i Libije, i biće tu sve dok ih neko ne „prošvercuje“ na teritoriju Evropske unije. Oni su tu već nekoliko nedelja, spavaju oko grobova, peru i kupaju se na grobljanskoj česmi, dok na ogradi šire odeću. Problem je što iza sebe ostavljaju brdo smeća, kao i to što taj isti prostor koriste i za ostale fiziološke potrebe.

U obližnjim prodavnicama redovno kupuju potrepštine, gde ostavljaju velike sume novca, ali se građani koji stanuju u blizini žale da im iz bašta kradu povrće i voće.

Na ovaj problem gradonačelniku Subotice je javno skrenula pažnju stranka Pokret mađarske nade i uputila molbu da u saradnji sa čelnicima MUP-a hitno preduzme potrebne korake kako bi se izbeglice izmestile sa groblja, koje na ovaj način skrnave i uznemiravaju građane koji obilaze grobove svojih bližnjih, te da im se nađe prigodan smeštaj dok se njihov status ne reši.

Policija je u više navrata na poziv građana dolazila, ali bi nakon uviđaja utvrdili da se ništa ne može učiniti kada izbegla lica poseduju dokumenta o proputovanju, koji im omogućava da se sedam dana zadrže na jednom mestu.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2968
Povezane teme

azilanti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.