Komentara: 0
Pregleda: 3788

Izabrano novo rukovodstvo Konjičkog kluba "Bačka"

22.02.2017. u 00:00h
Izvor: Subotičke novine
U sali "Miraž" u ponedeljak, 13. februara, održana je Godišnja skupština Konjičkog kluba "Bačka". Bila je to prilika da se usvoji novi Statut, koji je usklađen sa odgovarajućim Zakonom o sportu, da se izabere novo rukovodstvo, ali i da se tradicionalno otkriju dobitnici priznanja za uspehe u 2016. godini.
Izabrano novo rukovodstvo Konjičkog kluba "Bačka"

Odlukom većine delegata Skupštine KK "Bačka" za novog predsednika je izabran Miodrag Zagorac, a za potpredsednika Goran Matković. U Upravnom odboru nalaze se još Dejan Petrović, Stipan Brajkov, Petar Dulić, Oliver Bunford i Zlatko Benčik, a u Nadzornom odboru Vera Mandić, Stevan Gabrić i Todor Krnjajski.

U godini u kojoj je KK "Bačka" obeležio 95. rođendan bilo je dosta aktivnosti, pa je tako, od aprila do novembra u Subotici održano sedam trkačkih dana, uz završni revijalnog karaktera, po čemu je Bačka na prvom mestu u Srbiji. Bačka se nalazi i na prvom mestu po broju osvojenih prvih mesta svojih vozača, a na drugom po zaradi. Padali su na stazi u Subotici i rekordi, pa i ne čudi što se ovaj klub održao među najboljim konjičkim klubovima u državi.

Priznanja za najboljeg vozača, trenera i odgajivača u Srbiji poneo je Branislav Mukić, član KK Bačka, a, naravno, za njega nagrade nisu izostale ni na klupskom nivou. Najbolji odgajivači su Branislav Mukić (prvo mesto), Petar Dulić (drugo) i Đerđ Farkaš (treće), najbolji treneri Branislav Mukić, Nikola Poljaković i Ivan Tumbas Loketić, a najbolji vozači Branislav Mukić, Nikola Poljaković i Petar Knekt. Najbolje dvogodo grlo je Protecta Ferm (vlasnik, trener i vozač Branislav Mukić), trogodo Bonaparta (vlasnici Homolja/Jandrić, trener i vozač B. Mukić), a najbolje četvorogodo grlo je Andraj P (vlasnik, trener i vozač Nikola Poljaković).

Kako saznajemo, plan je bio da prvi trkački dan bude održan tokom aprila, ali je vrlo verovatno da će doći do pomeranja, jer je izuzetno hladno vreme onemogućilo konjare da na vreme počnu sa pripremama i treninzima grla. Priznanja su, takođe, dobili i oni koji su kroz 2016. godinu pomagali rad KK "Bačka".

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3788
Povezane teme
konjički klub bačka konjički sport
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.