Komentara: 39
Pregleda: 12494

Izabrani najbolji sportisti i klubovi za 2013. godinu

13.12.2013. u 09:43h
Izvor: Subotica.com
Na jučerašnjem izboru za sportistu godine koji tradicionalno organizuju Subotičke novine uz podršku Sportskog saveza Subotice i pod pokroviteljstvom Grada Subotice, izabrani su najbolji sportisti u više kategorija i ustanovljena su priznanja za više klubova i pojedinaca za specijalne jubileje i ostvarene rezultate tokom 2013. godine.
Izabrani najbolji sportisti i klubovi za 2013. godinu

Krajem godine kada se sumiraju sportski rezultati i uspesi u individualnim i kolektivnim sportovima, tradicionalnim izborom najboljih sportista grada Subotice dodeljuju se priznanja u više kategorija, kao i specijalna priznanja.

Ovogodišnji žiri je bio u sastavu: Vjekoslav Ostrogonac (član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam) u svojstvu predsednika žirija, zatim Đula Ladocki, Danijela Pinter (sportski novinar), Zoran Olajić (generalni sekretar Sportskog saveza Subotice), Sreten Damjanović (sportski radnik), Atila Kikić (predsednik Skupštine Sportskog saveza Subotice), Nikola Stantić (sportski novinar) i Tibor Tot (sportski novinar).

Izabrani najbolji sportisti i klubovi za 2013. godinu

foto: Sportski savez Subotice

Začetnik akcije dodele priznanja subotičkim sportistima je inicjalno potekla iz Subotičkih novina, zatim se priključio Grad Subotica i Sportski savez Subotice kao zvanična sportska organizacija grada.

Najbolji sportisti izabrani su u kategoriji pionira, juniora, seniora, klubova kao i specijalna priznanja za klubove, udruženja i individualce koji funkcionišu na teritoriji grada Subotice. Odlučeno je da se dodele specijalna priznanja za sportske radnike i klubove koji ove godine slave jubileje, odnosno simbolične godine postojanja.

Za najboljeg seniora proglašena je Sofija Medić, odbojkašica ŽOK "Spartak", kao najbolja odbojkašica Spartaka uspešno je nastupala i za nacionalnu selekciju u Evroligi gde je osvojila peto mesto. Najbolji sportski kolektiv je ženski fudbalski klub "Spartak" koji je osvojio nacionalno prvenstvo, Kup i obezbedio plasman među 32 najbolje ekipe u Ligi šampiona. Najbolji junior je veslač Martin Mačković osvajač Evropskog zlata i Svetske bronze, dok je u klasi pionira epitet najboljeg poneo plivač Novak Savić, vlasnik 14 nacionalnih rekorda Srbije.

Dobitnike po kategorijama možete da pogledate u nastavku, a svečanost na kojoj će biti zvanično proglašeni dobitnici i uručene nagrada biće održana u ponedeljak, 23. decembra 2013. godine u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 17 časova.

Kategorija pioniri:

  1. Novak Savić, plivanje
  2. Šarlota Pap, veslanje
  3. Kristina Boja, jedrenje
  4. Luna Jović Vodana, atletika
  5. Kristijan Juhas, tenis
  6. Simona Ivković, karate
  7. Dimitrije Žarković Đolai, biciklizam
  8. Dušan Budimir i Noemi Vakula, gimnastika
  9. Marija Škorić, odbojka
  10. Petar Pavluković, rvanje i Veljko Tripunović, džudo

Kategorija juniori:

  1. Martin Mačković, veslanje
  2. Tamaš Kajdoči, dizanje tegova
  3. Milan Vojvodić, fudbal
  4. Barna Andrej, plivanje
  5. Jelena Oluić, ženska odbojka i  Luka Medić, muška odbojka
  6. Florijan Sabo, boks
  7. Robert Dudaš, rvanje i  Miloš Keljanović, kik boks
  8. Bojana i Marko Kljajić, mačevanje
  9. Milan Dragojević, biciklizam
  10. Ivana Marković, konjički sport

Kategorija seniori:

  1. Sofija Medić, odbojka
  2. Dijana Šefčić, atletika
  3. Lehel Nemet, jedrenje
  4. Violeta Slović, ženski fudbal
  5. Denis Memetović, boks
  6. Renata Vilov, kuglanje
  7. Stefan Kostadinović, stoni tenis
  8. Milan Poledica, karate
  9. Marko Kovačević, rukomet
  10. Goran Vujković, streličar i Ljubiša Janjić, odbojka

U kategorija klubova priznanja su dobili Ženski fudbalski klub "Spartak", Ženski odbojkaški klub "Spartak", Klub dizača tegova "Spartak" i Rvački klub "Spartak".

Žiri je odlučio da dodeli priznanja i za jubileje, pa su tako izdvojeni Zoran Ivanović, za 50 godina u gimnastici, Karate klub "Okinava" za 20 godina postojanja i rada kluba, zatim Rade Grabovac za svojih 40 godina trenerskog rada i Rvački klub "Aleksandrovo" zbog jubileja 20 godina postojanja kluba.

Posebna priznanja su dobili Društvo za sport i rekreaciju invalida Grada Subotice za uspešno učešće na niz sportskih manifestacija i Rukometni klub "Spartak Vojput", kao trostruki osvajač Kupa Vojvodine, prvak Prve lige i Mini lige i zbog povratka subotičkog rukometa u superligaško društvo nakon 10 godina.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 39
Pregleda: 12494

Povezane vesti

Povezane teme

Subotičke novine

vjekoslav ostrogonac

sportista godine

sportski savez subotice

izbor za najboljeg sportistu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.