Komentara: 11
Pregleda: 2459
Foto

Izabrana najlepša jelka Geronotološkog centra

06.12.2019. u 13:50h
Izvor: Subotica.com
Više od 2.000 šišarki, nekoliko desetina ručno izrađenih ukrasa od slame i mesec dana rada preko 30 članova kluba "Centar I", bilo je potrebno da bi se napravila najlepša jelka Gerontološkog centra koja je danas zasijala zlatno-zelenim sjajem.
Izabrana najlepša jelka Geronotološkog centra

Jednostavna, a raskošna. Skromna, a velika. Takva je najlepša jelka Gerontološkog centra, u koju su članovi kluba "Centar I" utkali svoju ljubav, kreativnost, trud i slobodno vreme da bi krasila prostorije njihovog kluba. Kako objašnjava Ferenc Boljari, bio je to dug proces koji je najpre podrazumevao izradu drvene konstrukcije, da bi potom vredne penzionerke sakupljale šišarke po Dudovoj šumi, bojile ih u zeleno i vezivale žicama kako bi se mogle prikačiti na konstrukciju.

- Počeli smo 12. novembra, a juče smo je završili. Radili smo jako mnogo, bilo je dana kada smo radili od jutra do poslepodneva, a svi smo dobrovoljno prihvatili da napravimo nešto izuzetno i mislim da smo u tome uspeli. Verujte, toliko živaca smo pojeli, najviše truda su uložile naše koleginice koje su vezivale šišarke i isekle ruke na žice, nokte, ali isplatilo se. Ispalo je jako lepo, a to je zajednički trud svih nas koji smo učestvovali - kazao je Boljari. 

Izabrana najlepša jelka Geronotološkog centra

Izabrana najlepša jelka Geronotološkog centra

Tako izrađenu jelku, ukrasili su članovi slamarske sekcije kluba "Centar I", koji su napravili venčiće, zvona i druge ukrase od slame. Samo nekoliko dana ranije, ove ukrase predstavili su i na takmičenju u Zrenjaninu, gde takođe nisu prošli nezapaženo.

- Osvojili smo prvo mesto za ekološku, prirodnu jelku u Zrenjaninu. Ovo nije prvi put, jer gotovo svake godine učestvujemo sa slamarskim jelkama, to je na neki način kuriozitet u Vojvodini, ali se polako širi, jer vidimo da je i ekipa iz Gerontološkog gluba "Novi Žednik" takođe spremila slamarsku jelku - rekao je Edvard Kirbus, član slamarske sekcije.

Ovo je četvrta godina kako Gerontološki centar organizuje izbor za najlepšu jelku u kojem učestvuju svi gerontološki klubovi. Prema rečima Nenada Ivaniševića, direktora ove ustanove socijalne zaštite, svaka od ukupno 13 jelki ima svoju priču i razlog zbog kojeg je ukrašena baš onim ornamentima koji je čine posebnom.

Izabrana najlepša jelka Geronotološkog centra

- Svaka jelka ima dušu i na svakoj su ukrasi koje su pravili korisnici od medenjaka, slame, papira, plastike, šišarki i zato svaka jelka predstavlja pečat duše onih koji su je pravili - rekao je Ivanišević, zahvalivši se svima, ali pre svega vrednim penzionerkama koje su i ove godine nadmašile svačija očekivanja. - Jasno se i na kraju ove godine pokazalo ko je jači pol. Kada dođu praznici, kada treba okititi i nešto lepo uraditi, uvek to urade vredne ruke ovih žena i nikada nisam imao dilemu ko je jači pol. Drage dame, hvala vam što sve ove praznike za nas činite lepšim.

Ovo je bila prva faza gasanja za najlepšu jelku Gerontološkog centra, a svi zainteresovani moći će da glasaju i putem FejsbukInstagram profila ove ustanove do 31. decembra.

Izvor: Subotica.com
Izložba najlepše novogodišnje jelke gerontoloških klubova Subotice Izložba najlepše novogodišnje jelke gerontoloških klubova Subotice Izložba najlepše novogodišnje jelke gerontoloških klubova Subotice Izložba najlepše novogodišnje jelke gerontoloških klubova Subotice Izložba najlepše novogodišnje jelke gerontoloških klubova Subotice Izložba najlepše novogodišnje jelke gerontoloških klubova Subotice Izložba najlepše novogodišnje jelke gerontoloških klubova Subotice Izložba najlepše novogodišnje jelke gerontoloških klubova Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 2459
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

gerontološki klub centar 1

jelka

izbor za najlepšu jelku

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.