Komentara: 22
Pregleda: 11277
Foto

Dom zdravlja dobio savremeno ambulantno vozilo

11.03.2016. u 15:26h > 18:29
Izvor: Subotica.com
Domovi zdravlja u Subotici, Somboru, Kanjiži i Šidu, vojvođanskim mestima koja su najviše bila pogođena migrantskom krizom, dobili su danas najsavremenije opremljena ambulantna vozila za službe hitne pomoći, koje im je uručio Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Dom zdravlja dobio savremeno ambulantno vozilo

Vozila su deo donacije nemačke organizacije „Help“, koja je u okviru projekta „Stabilizacija zdravstvenog stanja migranata/izbeglica i lokalnog stanovništva“ u domove zdravlja u našoj zemlji uložila 875 hiljada evra, od čega 110 hiljada evra u Subotici. Projekat obuhvata rekonstrukciju pet domova zdravlja, nabavku nove medicinske opreme i po jedno ambulantno vozilo sa opremom za hitne intervencije.

- Zahvaljujem se Vladi Nemačke i organizaciji „Help“ na svemu što su učinili. Ljudi u Subotici, Somboru, Kanjiži i Šidu su tokom migrantske krize pokazali ljudskost i čestitost, pomagali su na sve načine onima koji su bili u nevolji i ovo je način da se njima kaže hvala – naglasio je ministar Aleksandar Vulin. - Ovo je velika donacija, ali to nije kraj, Vlada Švajcarske je već izdvojila sto hiljada franaka za radove u okviru Doma „Kolevka“, gde će biti uređen poseban objekat za maloletne migrante bez pratnje.

Dom zdravlja dobio savremeno ambulantno vozilo

Nemačka organizacija „Help“ je početka migrantske krize, odnosno avgusta 2015. godine do februara ove godine, u Srbiju uložila 1.6 miliona evra.

- „Help“ je ove aktivnosti započeo uz pomoć nemačke Vlade, kako bi doprineo naporima Vlade Srbije u ublažavanju i olakšavanju migrantske krize – podsetio je Klaus Mok, regionalni koordinator „Helpa“ za Srbiju i Crnu Goru. - Možemo reći da je migrantska kriza u Srbiji završena, ali pošto „Help“ razmišlja dugoročno, sve naše aktivnosti usmerene su ka lokalnom stanovništu, te je i sam projekat kreiran na taj način.

Vredna donacija stigla je u godini kada se obeležava decenija i po razvoje saradnje Nemačke i Srbije.

- Veoma smo ponosni što smo deo „Helpovih“ aktivnosti, kao i na 1.5 milijardi evra koje smo donirali Srbiji za sve ove godine. Drago mi je što smo pomogli stvaranju sistema koji će biti otporan na krize i krizne situacije, koje nije moguće planirati, ali je moguće biti dobro pripremljen da se na njih reaguje – istakao je Jirgen Šmit, prvi sekretar nemačke ambasade.

Dom zdravlja dobio savremeno ambulantno vozilo

Vozila koja predstavljaju male mobilne klinike gde je moguće izvršiti veći broj medicinskih intervencija na terenu biće od velike pomoći zaposlenima u Hitnoj pomoći.

- Sanitetsko voziloje opremljeno po svetskim standardima i u kome ima dovoljno prostora za pacijenta i oko njega sa svih strana, nije skučeno kako smo mi navikli – u ime subotičkog i drugih domava zdravlja na donaciji se zahvalila Kornelija Jakšić Horvat, načelnica službe Hitne medicinske pomoći. - Takođe, dobili smo opremu koja će pomoći za donošenje prve dijagnostike na terenu, tako da ćemo ispoštovati sve evropske standarde što se tiče primene urgentnog ultrazvuka, za koji je sedam naših lekara već prošlo obuku.

U ime lokalne samouprave na vrednoj donaciji zahvalio se Milimir Vujadinović, član Gradskog veća za socijalna pitanja i predsednik Radne grupe za praćenje migracija na teritoriji Subotice.

Izvor: Subotica.com
Uručenje donacije vozila hitne medicinske pomoći Uručenje donacije vozila hitne medicinske pomoći Uručenje donacije vozila hitne medicinske pomoći Uručenje donacije vozila hitne medicinske pomoći Uručenje donacije vozila hitne medicinske pomoći Uručenje donacije vozila hitne medicinske pomoći Uručenje donacije vozila hitne medicinske pomoći Uručenje donacije vozila hitne medicinske pomoći
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 2 nedelje
Komentara: 22
Pregleda: 11277

Povezane vesti

Povezane teme

Nenad Ivanišević

hitna pomoć

prva pomoć

dom zdravlja subotica

aleksandar vulin

milimir vujadinović

hitna medicinska pomoć

donacija domu zdravlja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.