Komentara: 16
Pregleda: 4459

Iz budžeta 33 miliona za sport

05.03.2014. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Na zvaničnom sajtu grada objavljena je odluka gradonačelnika o finansiranju i sufinansiranju sportskih kolektiva na teritoriji grada Subotice. Ovom odlukom odobrena su sredstva u iznosu od 33 miliona i 412 hiljada dinara koja se dodeljuju za 58 klubova na vremenski period od godinu dana.
Iz budžeta 33 miliona za sport

Vodeći se novim sistemom kategorizacije najveća sredstva su dobili muški fudbalski klub "Spartak" (3.5 miliona / 820 bodova), zatim ženski odbojkaški klub "Spartak" (3 miliona / 865 bodova), Muški odbojkaški klub "Spartak" (3 miliona / 640 bodova), višestruki šampion Srbije i višegodišnji učesnik najelitnijeg evropskog takmičenja Ženski fudbalski klub "Spartak" sa 2.5 miliona, muški i ženski košarkaški klubovi "Spartak" sa po dva miliona, rukometaši Spartaka 2.5 miliona, rukometašice Radničkog 1.7 miliona i rvači koji su dobili 1.5 milion iz gradskog budžeta.

Prvih 9 gore nabrojanih klubova dobilo je blizu 22 miliona, dok je ostalih 49 podelilo nešto više od 11 miliona dinara, a među "ostatkom" je trofejni bokserski klub "Spartak" koji ove godine može da računa samo na 600.000 din pomoći. NIšta bolje nije prošao ni FK "Bačka" koji je za svoje godišnje troškove takmičenja dobio 250.000 dinara.

Dva vaterpolo kluba koja nose ime Spartak(-Prozivka) su dobila ukupno 900.000 dinara, dok je Plivački klub dobio 400.000, upola manje od Jedriličarskog kluba "Palić".

Kompletnu odluku i listu sportskih kolektiva koji mogu da računaju na finansijsku podršku Grada možete da pogledate na sajtu grada.

Klubovi su dobili u proseku četvrtinu od iskazanih potreba i nameće se logičan zaključak da nijedan klub neće biti zadovoljan sredstvima koja su im dodeljena, ali budžet za sport je usklađen sa najavljenim merama štednje u ostalim oblastima na nivou grada pa tako i pored novog sistema vrednovanja rezultata i ove godine mnogi sportski kolektivi moraće da se "dopunjavaju" samofinansiranjem, odnosno privlačenjem privrednih subjekata koji bi donekle  nadomestili razliku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 16
Pregleda: 4459
Povezane teme

budžet grada subotice

budžet lokalne samouprave

finansiranje u oblasti sporta

sport

grad sportova

budžet 2014

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.