Komentara: 53
Pregleda: 5860

Ivanišević pita republičku vlast: Šta je sa obećanjima prema Subotici?

19.04.2013. u 18:01h
Izvor: SuMedija
Potpredsednik pokrajinskog odbora Demokratske stranke, dr Nenad Ivanišević, zatražio je od Vlade Srbije da u što kraćem roku odgovori da li će, i koliko, novca izdvojiti novca za nastavak radova na zgradi Narodnog pozorišta u Subotici, čiji je, prema važećem ugovoru, jedan od kooinvestitora, zatim da li će grupi od oko 200 subotičkih poljoprivrednika dati zemljište u Maloj Bosni po istim uslovima po kojima je to dobila „Al Dahra“ iz Ujedinjenih arapskih emirata, kao i kada će država, odnosno „Srbijagas“, preuzeti „Medoprodukt“ iz Tavankuta, koji je upropašćen tokom privatizacije, a što je bilo jedno od predizbornih obećanja.
Ivanišević pita republičku vlast: Šta je sa obećanjima prema Subotici?

- Nadam se da će suorganizatori mitinga protiv Vlade Vojvodine, koji su manijački napali nacrt Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Autonomne pokrajine Vojvodine koja, a da je verovatno čak nisu ni pročitali, sada isto tako brzo odgovoriti na ova pitanja. Ali ne tako da njihovi aktivisti pišu kojekakve komentare na lokalnim sajtovima, već tražimo zvaničan odgovor – poručio je dr Ivanišević.

On je ponovio da u Deklaraciji nema separatizma, već isključivo insistiranja na poštovanju Ustava Srbije, te da vanrednih izbora u pokrajini neće biti, jer demokrate sa svojim koalicionim partnerima, SVM, LDP i LSV, imaju ogromnu i stabilnu većinu.

- Eventualno, pristajemo na izbore na svim nivoima, jer ova Vlada radi katastrofalno loše. Pored toga što su katastrofalno vođenje pregovora o statusu Kosova i Metohije pokušavali da prikriju napadima na Vladu Vojvodine, treba istaći da su za minulih 250 dana, zaduživali građane Srbije svake sekunde za 159 evra, pa ćemo, ako se ovako nastavi do kraja njihovog mandata biti zaduženi za skoro 20 milijardi evra. Primera radi, Vlada premijera Mirka Cvetkovića, koju su toliko napadali, za četiri godine zadužila je zemlju za četiri milijarde evra – istakao je dr Nenad Ivanišević.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 5 dana
Komentara: 53
Pregleda: 5860
Povezane teme

Nenad Ivanišević

DS Subotica

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.