Komentara: 21
Pregleda: 3138

Ivanišević o društveno odgovornom poslovanju

14.02.2014. u 15:18h
Izvor: Gerontološki centar Subotica
Subotički Caritas pozvao je direktora Gerontološkog centra Subotica, dr Nenada Ivaniševića da govori o društveno odgovornom poslovanju u demokratskom društvu. U velikoj većnici Gradske kuće, direktor renomirane Ustanove objasnio je prisutnima šta je ono što predstvalja socijalnu odgovornost kao i razloge zašto i kako ona ume da bude manjkava.
Ivanišević o društveno odgovornom poslovanju

Istakao je da je Caritas sigurno dobar primer socijalne odgovornosti, kao i da nije bilo Caritasa, i njegove pomoći 1999 godine Gerontološki klubovi bi bili zatovoreni. Kao primer licemerne a socijalne odgovornosti, Ivanišević je naveo poslovanje nekih svetski kompanija. „To je kada ova kompanije otvore prihvatilište za beskućnike u Londonu ali zato bez ikakvog stida plaćaju decu od deset godina jedan dolar da rade za njih.. To jeste poprilično licemerno jer bi prvenstveno trebalo pomoći toj deci u Indiji ili Šri Lanci gde oni rade.

Naglasio je da je socijalna odgovornost na veoma nezavidnom nivou u današnjici, i kad je nešto što je dobro to je incident a nešto što je ružno je vest. Lep primer odgovornosti je saradnja pekare „Proleće“ sa OISS „Žarko Zrenjanin“ uz podršku Grada Subotica kroz koju će učenici ove škole dobijati besplatnu užinu. Dok je kao pravog pokazatelja loše situacije prepoznao Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom koji se u paksi ne poštuje. Ne samo privatne firme, već i državne izbegavaju za zapošljavanju ljude sa invaliditetom.

Direktor Gerontološkog centra, dr Nenad ivanišević, smatra da je zasigurno svetli primer saradnja ove Ustanove sa ŽOK „Spartak“, kroz koju sportiskinje mogu potpuno besplatno da koriste usluge rehabilitacije u ovoj Ustanovi, a da je Ambulanta za rehabilitaciju opremljena kroz projekat Evropske Unije. Evropska Unija projekte koje finansira smata „javnim dobrom“, tako da je to naš deo kojim možemo da pomognemo.

Izvor: Gerontološki centar Subotica
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 21
Pregleda: 3138
Povezane teme

Nenad Ivanišević

karitas

caritas

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.