• Pregleda: 2133

Ivanišević na sednici General Borda EDE-a

Ivanišević na sednici General Borda EDE-a

Proteklog vikenda u Italiji, Evropska asocijacija direktora domova za negu i smeštaj starih i odraslih lica organizalovala je Međunarodnu konferenciju Izvršnog odbora Asocijacije.

Srbiju je ispred Udruženja menadžera socijalne zaštite Vojvodine predstavljao dr Nenad Ivanišević iz Gerontološkog centra iz Subotice.

Glavne teme sastanka bile su trenutna finansijska situacija u institucijama u zemljama Evropske Unije i u Srbiji, Evropski projekti i organizacija kongresa u Pragu planiran u oktobru mesecu.

Rezime je da je situacija u razvijenim zemljama EU složena jer su sredstva za socijalnu zaštitu značajno umanjena, a da je u nekim zemljama, posebno tzv. "Novim članicama" EU veoma teška jer su sredstva smanjena na najmanji mogući nivo.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
Nenadov drug Odgovori
Nije bitno ko sam i neću otkrivati identitet jer znam Nenada i njegovu suprugu privatno. Mogu samo reči hvale, ali to je svakako moje subjektivno. Ono što mislim da je objektivno: Nenade, udružite se malo, podigni priču na viši nivo i pametno reagujte i radite na privlačenju para sa strane. Nemoj da Beograd i drugi gradovi uzimaju ono što i mi možemo.
Hvala i sve najbolje u daljem radu.
Prijatelj.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.