Komentara: 16
Pregleda: 5328

Italijanski investitori izlicitirali dve parcele u Privrednoj zoni Mali Bajmok

28.03.2013. u 16:20h
Izvor: RTV Yueco
Dve parcele u Privrednoj zoni “Mali Bajmok“ u Subotici izlicitirane su danas za nešto više od 300.000 evra i uskoro se očekuje potpisivanje kupoprodajnog ugovora sa dva preduzeća koja su stekla pravo kupovine učešćem na javnom nadmetanju/licitaciji.
Italijanski investitori izlicitirali dve parcele u Privrednoj zoni Mali Bajmok

Kako se navodi u saopštenju Javnog preduzeća “Privredno – tehnološki parkovi Subotica”, za parcele koje su predmet javnog oglasa stigla je po jedna prijava.

"Tako je parcelu površine oko 24.300 kvadrata za 243.557,25 evra izlicitiralo novoosnovano preduzeće “Perseo” sa sedištem u Subotici iza kojeg stoji renomirani italijanski investitor koji se bavi proizvodnjom obuće, dok je parcelu površine oko 5.300 kvadrata po ceni od 58.411,5 evra izlicitiralo novoosnovano preduzeće “G.C. 013”sa sedištem u Subotici iza kojeg takođe stoji renomirani italijanski investitor, koji se bavi izradom kožne odeće" - navodi se u saopštenju.

Predmetne parcele su skupštinskim rešenjem od 2011. godine uključene u režim rada slobodne zone, a ugovori o njihovoj prodaji biće zaključeni u roku od 30 dana nakon što gradonačelnik na osnovu ovog javnog nadmetanja donese rešenje o otuđenju građevinskog zemljišta. Na ceo sprovedeni postupak javnog nadmetanja nije bilo primedbi i žalbi.

"Bitno je pomenuti da su interesovanje za kupovinu predmetnih parcela u toku javnog oglašavanja, pored ostalih, pokazala i dva subotička preduzeća, ali usled činjenice da su predmetne parcele već u okviru režima rada slobodne zone, ova preduzeća nisu podnela prijave s obzirom da im ne odgovara takva vrsta poslovanja" - navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, kupac, na osnovu Odluke o građevinskom zemljištu Grada, ima obavezu da u roku od pet godina parcelu privede nameni i stvori uslove za otvaranje novih radnih mesta, što će preciznije biti određeno u kupoprodajnom ugovoru.

"Polaznu tačku za raspisivanje javnog oglasa predstavljale su iskazane namere investitora za ulaganje. Prilikom interesovanja investitora, svakom od njih su predočeni uslovi pod kojima mogu da realizuju svoju investiciju, kao i obaveza privođenja nameni u roku od pet godina u cilju izbegavanja špekulanata i preprodavaca zemljišta. Time Grad,osim prodaje zemljišta i naplate poreza i naknada, ostvaruje i benefit kroz izgradnju proizvodnih objekata i otvaranje novih radnih mesta” – stoji u saopštenju.

Kada se kupoprodajni ugovori za izlicitirane parcele zaključe, biće to prva prodaja zemljišta putem javnog nadmetanja/licitacije na ovoj privrednoj zoni, u kojoj već posluju, grade kapacitete ili su u postupku pripreme izgradnje Dunkermotoren, Norma grupa, Kontinental, Kalcedonija i Svarovski.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 nedelje
Komentara: 16
Pregleda: 5328
Povezane teme

investicije u Suboticu

Privredno tehnološki parkovi Subotica

slobodna zona mali bajmok

privredna zona mali bajmok

privlačenje stranih investicija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.