Komentara: 4
Pregleda: 3077

Istraživanje zdravlja stanovništva Srbije

14.10.2013. u 13:37h
Izvor: Dom zdravlja Subotica
Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” u periodu od 4. oktobra do 30. novembra 2013. godine na teritoriji Republike Srbije sprovodi istraživanje zdravlja stanovništva.
Istraživanje zdravlja stanovništva Srbije

Istraživanje će obuhvatiti oko 6500 domaćinstava, odnosno članove starije od 7 godina. Učešće u istraživanju je dobrovoljno, a razgovor sa članovima domaćinstva, kao i merenje visine, težine i krvnog pritiska, obaviće profesionalni timovi anketara, uz podršku medicinskih radnika.

Dobijeni podaci će biti korišćeni za analize koje će pokazati promene koje su se desile u odnosu na prethodno istraživanje sprovedeno 2006. godine i koje će omogućiti planiranje daljih aktivnosti i mera Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Tajnost i poverljivost dobijenih informacija su zagarantovane jer će se svi podaci dobijeni iz razgovora sa učesnicima u anketi posmatrati samo grupno i koristiće se isključivo za analize.

Iz Ministarstva apeluju na građane da ukoliko ih poseti tim anketara, odvoje malo vremena i daju doprinos navedenom istraživanju.

Izvor: Dom zdravlja Subotica
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3077
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.