Komentara: 11
Pregleda: 2015

Istraživanje posvećeno migracijama

27.03.2013. u 19:08h
Izvor: RTV Yueco
Republički zavod za statistiku (RZS) će do 7. aprila 2013. godine sprovesti pilot istraživanje “Migracije“, u svrhu procene broja ljudi koji su otišli u inostranstvo, kao i da se vide razlozi njihovog odlaska.
Istraživanje posvećeno migracijama

Kako se navodi u saopštenju subotičkog odeljenja statistike RZS,ovakva istraživanja će se vršiti sve do kraja novembra 2014. godine, s obzirom da ni jedna zemlja u Evropi ne raspolaže podacima o migrantima.

“Neki od ciljeva ovog istraživanja je da se omogući izrada strategije o migrantima na osnovu koje će se smanjiti broj lica koja odlaze u inostranstvo stvaranjem boljeg ekonomskog okruženja u zemlji, kao i povratak emigranata u zemlju koji bi sa sobom doneli stečeno znanje, iskustva i strani jezik, koji bi mogli na najbolji način da se iskoriste u Srbiji” – navedeno je u saopštenju.

Istraživanja vezana za migracije vršiće se u okviru SEEMIG projekta - strateškog projekta finansiranog u okviru Programa Evropske unije, a koji se odnosi na upravljanje migracijama i posledice migracija u Jugoistočnoj Evropi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 3 nedelje
Komentara: 11
Pregleda: 2015
Povezane teme

migracije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.