Komentara: 7
Pregleda: 4016

Ispravno vozilo, bezbedno vozilo

19.11.2011. u 14:40h
Izvor: RTV Yueco
Ispravno vozilo, bezbedno vozilo

U cilju pripreme vozila za bezbednije učešće u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, sprovešće preventivno-propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom “Ispravno vozilo, bezbedno vozilo” naredne nedelje u vremenu od 07,00 do 20,00 časova.

Osnovni cilj akcije je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila, kako bi se uočene neispravnosti blagovremeno otklonile, a time ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja. Osim pomenutog, znatno bi se povećao stepen ispravnosti vozila na našim putevima.

Za vreme sprovođenja akcije, saobraćajna policija će vršiti pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i vozačima ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno-signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas kao i poštovanja pravila saobraćaja.

Tokom sprovođenja akcije, policijski službenici će ukazivati vozačima na mogućnost besplatne provere tehničke ispravnosti vozila. Nakon završetka akcije, saobraćajna policija će, pojačano vršiti kontrolu tehničke ispravnosti vozila, uz dosledno sankcionisanje prekršaja i isključivanje iz saobraćaja tehnički neispravnih vozila.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 4016
Povezane teme

subotička policija

kontrola saobraćaja Subotica

saobraćajna policija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.