Komentara: 0
Pregleda: 1888

Isplata za poljoprivrednike

17.11.2008. u 11:40h
<p>Isplata podsticajnih sredstava namenjenih registrovanim seoskim gazdinstvima počinje sutra. Zemljoradnici dobijaju 10 hiljada dinara po hektaru oranične povr&scaron;ine. Novac će im biti isplaćen preko Uprave za trezor.</p>

Iz Ministarstva poljoprivrede poručuju da će u narednih dvadesetak dana novac dobiti i poljoprivrednici kojima su odobreni programi bržeg razvoja domaćinstva. Do kraja maja oko 160 hiljada domaćinstava dobilo je predviđeni novac po hektaru obradive površine. Ukupno je za te i za druge namene utrošeno osam i po milijardi dinara. U Ministarstvu poljoprivrede, ove godine registrovano je novih 70 hiljada gazdinstava pa je bilo potrebno obezbediti i dodatni novac za subvencije. U Ministarstvu poljoprivrede tvrde da će bespovratna sredstva dobiti i oni poljoprivrednici koji su se blagovremeno prijavili za navedene razvojne programe, recimo za nabavku mehanizacije, opreme, sistema za navodnjavanje...Ukupno za subvencije po različitim osnovama poljoprivrednicima biće isplaćeno dodatnih 5 milijardi i 300 miliona dinara.

Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1888
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.