Komentara: 5
Pregleda: 5413

Isplata jubilarnih nagrada do kraja meseca

12.01.2012. u 16:30h
Izvor: RTV Yueco
Isplata jubilarnih nagrada do kraja meseca

Do kraja januara svi prosvetni radnici koji su ostvarili pravo na to dobiće jubilarne nagrade za 2009. i 2010. godinu, u ukupnom iznosu od 26 miliona dinara, najavila je na današnjoj press konferenciji pomoćnica gradonačelnika za obrazovanje Ljubica Kiselički. Pored zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, jubilarne nagrade dobiće i zaposleni u predškolskoj ustanovi, kao i u ustanovama kulture, što znači da će ukupno biti isplaćeno oko 30 miliona dinara. Polovinu novcas obezbedila je lokalna samouprava, a polovinu Ministarstvo finansija.

Kako je na današnjoj press konferenciji iznela pomoćnica gradonačelnika Ljubica Kiselički, Ministarstvo finansija poslednjih dana prošle godine prebacilo je na račun lokalne samouprave 13 miliona dinara za isplatu jubilarnih nagrada prosvetnim radnicima za 2009. i 2010. godinu. Isti iznos opredelila je i lokalna samouprava, a isplata nagrada je počela, tako da su pojedine škole, odnosno njihovi radnici već dobili pripadajući novac. U lokalnoj samoupravi se nadaju da će isplatiti sav novac do školske slave – Sv. Save – 27. januara.

Kako je navela pomoćnica gradonačelnika, radnici sa 30 godina staža dobiće jubilarne nagrade u iznosu od 1,5 bruto plata – oko 100.000 dinara, sa 20 godina jednu bruto platu, a radnici sa jubilejom od 10 godina rada ostvariće polovinu bruto plate. U Nezavisnom sindikatu prosvetnih radnika Vojvodine podsećaju da su nagrade trebale biti isplaćene do kraja prošle godine, te da ne vide zbog čega se isplata odužuje do kraja januara.

Pored radnika u osnovnom i srednjem obrazovanju, jubilarne nagrade, kako navode u lokalnoj samoupravi, dobiće i zaposleni u predškolskom obrazovanju, kao i u ustanovama kulture. Tako da će ukupno biti isplaćeno oko 30 miliona dinara na ime jubilarnih nagrada.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 5413
Povezane teme

Ljubica Kiselički

jubilarne nagrade

prosveta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.