Komentara: 1
Pregleda: 4919

IPA projekat Politehničke škole

16.11.2012. u 15:34h
Izvor: RTV Yueco
IPA projekat Politehničke škole

Politehnička škola iz Subotice i Građevinska škola “Verdeš Ištvan” iz Mađarske, koja je pod ingerencijom Segedinske uslužne srednje i stručne škole, potpisale su projekat pod nazivom “Negovanje zajedničkog kulturnog nasleđa kroz edukaciju sa ciljem stvaranja jedinstvene regije – kao preduslov održivog razvoja”. Cilj projekta je promovisanje zajedničkog kulturnog nasleđa oslanjajući se na intenzivnu kulturnu i obrazovanu saradnju nastavnika i učenika segedinske i subotičke škole.

Promovisanje zajedničkog kulturnog nasleđa sprovodiće se kroz osnaživanje prograničnog partnerstva i negovanja međuljudskih odnosa na nivou škola i šire, uključujući i stručnu javnost, zatim izradu zajedničkog obrazovnog programa u oblasti istorije arhitekture sa fokusom na zajedničkom regionalnom kulturnom nasleđu, kao i multimedijsku obradu, vizulizaciju i prezentaciju kulturnog nasleđa.

Specifične aktivnosti koje doprinose navedenim opštim i secifičnim ciljevima uključuju studijske posete, razmene nastavnika i učenika, stručna predavanja, radionice maketarstva u Segedinu, zanatske radionice sa fokusom na dekorativnim elementima secesije u Subotici, izložbe radova, kao i kviz takmičenje učenika učesnika.

Vrednost projekta je 130 hiljada eura, a njegova implementacija trebalo bi da počne od 1. februara.

Planirani produkti projekta su priručnik o lokalnoj i regionalnoj istoriji arhitekture, mape Subotice i Segedina sa obeleženim značajanim objektima, film o radionicama i zanatima i softver za interaktivnu tablu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4919
Povezane teme

politehnička srednja škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.