Komentara: 0
Pregleda: 2143

Investicijom do 100 novih radnih mesta

10.12.2008. u 22:36h
<p>Kompanija "Masterplast Yu" u petak će otvoriti novi proizvodni pogon i posredstvom toga će biti otvoreno vi&scaron;e od sto novih radnih mesta. Izgradnja novog proizvodnog pogona počela je u aprilu, investicija je vredna 5, 5 miliona evra, a pogon će biti najmoderniji u čitavoj Evropi.</p>
Investicijom do 100 novih radnih mesta

Novi proizvodni pogon biće pogodan za proizvodnju 500 hiljda kubnih metara stiropora godišnje i prostire se na površini od 6500 kvardatnih metara. U pogon je instalirana najnovija tehnologija koja doprinosi tome da proizvodnja ima manje škarta, ali i ozbiljno štedi energiju. čak 70 odsto stiropora proizvedenog u ovom pogonu biće namenjeno za izvoz, a ovim će naš grad biti jedan od većih proizvođača stiropora u evropi.

Pun kapacitet bi ovaj pogon trebalo da dostigne do 2010. godine, kada će posredstvom istog biti otvoreno više od 100 novih radnih mesta. Već sledeće godine će im biti potrebno 60 novih radnika, što je u vreme finansijske krize veoma bitno, tvrdi Saša Vučinić.

Grupacija Masterplast posluje u 17 evropskih zemalja, a u toku prošle godine je realizovala promet od oko 100 miliona evra. Karakteristika ove grupacije je prihvatanje društvene odgovornosti, pa su iz tog razloga učetvovali i u mnogobrojnim humanitarnim akcijama, a sada su obezbedili kompletnu termoizolaciju za Centar za dnevni boravak za osobe sa posebnim potrebama iznad 18 godina.

 

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2143
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.