Komentara: 6
Pregleda: 7436
Video

Intervju: Grupa S.A.R.S priprema spektakl Subotičanima

21.03.2017. u 15:31h
Izvor: Subotica.com
Posle tri godine, grupa S.A.R.S (Sveže amputirana ruka Satriania) održaće 15. aprila veliki koncert u subotičkoj Hali sportova.
Intervju: Grupa S.A.R.S priprema spektakl Subotičanima

Jedan od najpopularnijih bendova na ovim prostorima, osnovan je 2006. godine i čine ga Dragan Kovačević- Žabac, Aleksandar Luković - Lukac, Sanja Lalić, Nenad Đorđević – Đole, Boris Tasev – Bora, Petar Milanović – Pera i Tihomir Hinić – Tile. Već prva pesma „Buđav lebac“ naprečac je osvojila publiku u našoj i susednim zemljama, a potom su se ređali hitovi „Ratujemo ti i ja“, „Ana“, „Rakija“, „Debeli lad“, „To rade“, „Lutka“, „Mir i ljubav“, „Bojana“, „Ti, ti, ti“, „Mir u svetu“, Praktična žena“...

U razgovoru za portal subotica.com članovi benda najavljuju su koncert u Subotici, otkrivaju delić svojih planova, kao i tajnu kako su osvojili ceo region i kome je posvećena čuvena „Lutka“...

Pre više od tri godine nastupili ste u Subotici, publika vas se uželela, kakve uspomene nosite iz našeg grada?

- Poslednji put smo nastupili u Subotici pre tri godine i još uvek dobro pamtimo taj koncert, iako je prošlo dosta vremena od njega. Od prve pesme Subotičani su nas dočekali fantastično i ceo koncert je protekao uz sjajnu interakciju između benda i publike.

Tada ste bili u jednom klubu, zbog čega ste se sad odlučili za Halu sportova? Šta ste pripremate subotičkoj publici?

- Od tog nastupa do danas izdali smo još dva studijska albuma, pa će predstojeći koncert biti „osvežen“ novim pesmama, a probaćemo da napravimo retrospektivu celokupne diskografije grupe S.A.R.S.. Što se tiče prostora, mislimo da je Hala sportova idealno mesto da zajedno sa našim fanovima, onako kako dolikuje, proslavimo prvih deset godina postojanja.

Kako ste zadovoljni uspehom „Poslednjeg albuma“? Da li će on zaista biti poslednji ili publici pripremate nešto novo?

- Poslednji album je naišao na odličan prijem kod publike i kao što to uvek biva, već su se izdvojili favoriti među pesmama, kao što su „Pepeo“ i „Glupost”. Za sada smo još uvek u fazi koncertne promocije pesama sa tog albuma, ali uskoro ćemo ući u studio i početi rad na nekim novim pesmama, koje ćemo ubuduće izdavati u vidu singlova.

Sa kakvim planovima i željama ulazite u drugu deceniju postojanja?

- U muzici je veoma teško trajati i zato se nadam da ćemo uspeti da nastavimo putem kojim smo krenuli i da ćemo uspešno proslaviti i drugu deceniju postojanja, kada za to dođe vreme. Najbitnije je da inspiracije ne manjka.

Gledajući na svoje početke pre deset godina, da li biste nešto promenili?

- Koliko god da smo u početku bili nespremni za sve ono što dolazi sa porastom popularnosti, uspevali smo da izađemo na kraj sa svim problemima... Nekad sa manje, nekad sa više uspeha. Ono što smo radili čini nas onim što jesmo i sve i da možemo, ne bi ništa od tih stvari promenili.

Intervju: Grupa S.A.R.S priprema spektakl Subotičanima

fotografija: sarsbend.com

Iskreno, da li ste očekivali da ćete ovoliko dugo uspešno trajati?

- Niko od nas nije znao ni da li ćemo odmaći dalje od prvog albuma, ali smo na sreću bili uporni i istrajni i uspeli smo čak da prevaziđemo i očekivanja najoptimističnijih među nama.

Svojim numera osvojili ste ceo region, možete li otkriti bar delić tajne velikog uspeha? Često nastupate i van granica regiona, kako vas prihvata tamošnja publika?

- Tajna je da volimo to što radimo i pokušavamo da budemo iskreni i prema sebi i prema publici koja nas sluša. Što se tiče nastupa van regiona, na naše koncerte dolazi uglavnom publika koja nas razume i energija je identična kao i na koncertima na ex Yu prostoru. Mada dešavalo se i da sviramo pred publikom koja nas uopšte ne razume, pa smo primorani da komuniciramo isključivo putem muzike. Tada smo shvatili da je to čak više nego dovoljno da se povežeš sa ljudima koji ne razumeju ni reč tvojih pesama.

Koliko vam je free download pomogao, a koliko odmogao u karijeri?

- Taj vid izdanja je za nas imao samo pozitivne efekte, jer nam je mnogo pomogao u tome da naša muzika za izuzetno kratko vreme stigne u različite krajeve sveta i proširi krug ljudi koji nas prate i uživaju u našim pesmama.

I za kraj, da li možete našim čitaocima da odgonetnete misteriju „Lutke“, o čemu ona zaista govori?

- Lepota umetnosti je u tome što jedno umetničko delo može biti interpretirano na mnogo načina, zato ne bi kvarili doživljaj slušalaca svojim viđenjem pesme.

Karte se u pretprodaji do 14. aprila mogu kupiti po ceni od 900 dinara, a na sam dan koncerta po ceni od 1.200 dinara. Cena VIP karte je 2.000 dinara.  Ljubitelji dobrog zvuka karte za koncert grupe S.A.R.S mogu kupiti u kafeima "Studio 24", "Piano", "Alloro" i "Brokat" ili preko sajta www.gigstix.com.

Video poruka Subotičanima:

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 7436

Povezano dešavanje

Povezane teme

sars

koncert hala sportova

s.a.r.s

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.