Komentara: 0
Pregleda: 5432

Interetno festival od 22. do 26. avgusta

03.08.2011. u 19:32h
Izvor: RTV Yueco
Interetno festival od 22. do 26. avgusta

Deseti, jubilarni, Interetno festival, biće upriličen od 22. do 26. avgusta u Subotici. U organizaciji Mađarskog kulturnog centra "Nepker" iz Subotice, Kuće Tradicije iz Budimpešte i Grada Subotica i ove godine održava se jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija.

Festival je internacionalnog karaktera uz učešće eminentnih predstavnika negovatelja izvorne muzike i plesa iz Argentine, Španije, Rusije, Venezuele, Severnog Kipra, Ukrajine, Rumunije, Mađarske i Srbije. U koncertnom delu festivala nastupaće orkestri Čik, Juhas, i orkestar Arpada Bakoša, kao i Ansaml Ravnica. Posetioce u navedenih pet dana očekuju Etno koncerti sa programom orkestara u ETNOPOLIS-u, Plesna panorama, sa programima inostranih grupa u ETNOPOLIS-u, kao Vašar narodne umetnosti na Glavnom trgu, specialiteti u Gastro-selu, EX Libris Interetno 2011 - Izložba u vestibilu Otvorenog univerziteta.

Interetno festival je ispisao nebrojene stranice folklorne istorije regiona u proteklih 9 godina, predstavljajući neke od najznačajnih umetnika u obalsti tradicionalne umetnosti. Festival se pozicionirao kao mesto susreta tradicije različitih naroda u okruženju, pri tom svake godine predstavljajući kulturu nekih nama udaljenih i manje poznatih naroda Evrope, Azije i Amerike. U prošloj godini ga je posetilo preko 20.000 posetilaca.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5432

Povezana vest

Povezane teme

bela bodrogi

interetno

interetno festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.