Komentara: 22
Pregleda: 9614

Inspekcija u sredu u porodilištu

12.09.2012. u 01:19h
Izvor: Večernje novosti
Posle pisanja „Novosti“ o sumnjivoj smrti nerođene bebe, oglasili se državni organi i stručnjaci. Nikome nije jasno zašto porodilju nisu uputili u salu, kad su vrlo dobro znali da je porođaj odavno počeo.
Inspekcija u sredu u porodilištu

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja posetiće u sredu porodilište u Opštoj bolnici u Subotici, kako bi proverila slučaj sumnjive smrti nerođene bebe u toj ustanovi. 

Porodilište nije obavestilo inspekciju, već će oni na teren izaći po službenoj dužnosti, zbog teksta objavljenog u „Novostima“, a koji je naš portal u celosti preneo.

Redakciji Novosti se obratilo i nekoliko zaposlenih iz ove ustanove, koji su, kako kažu, „zaprepašćeni ovakvim nemarom pojedinih lekara“, rešili da u javnost iznesu nove činjenice za koje se plaše da bi mogle biti zataškane, a za koje veruju da bi pomogle pri rasvetljavanju ovog nesrećnog događaja, a komentare na prethodnu vest koju smo preneli možete videti na ovom linku.

Oni, naime, tvrde da je trudnici sa pet dana prenetim terminom, koja je 18. avgusta izgubila bebu dok je ležala na odeljenju patologije, porođaj već bio počeo, ali da su je lekari, ipak, ostavili da leži i nisu je uputili u porođajnu salu. Navode, takođe, da je posle mučnog porođaja, utvrđeno da je bebi pupčanik bio dva puta obmotan oko vrata.

- U ponoć, petog dana njenog ležanja u bolnici, trudnici je urađen pregled, gde je konstatovano da je žena otvorena pet prstiju. Ipak, nisu je uputili na indukciju.

U tri ujutro urađen je CTG i otkucaji srca bili su u redu, ali je i dalje niko nije upućivao na porođaj. U šest ujutro, kod narednog CTG-a, beba više nije bila živa - govore za „Novosti“ zaposleni, koji su tog dana bili na dežurstvu, ali su iz straha za radno mesto, želeli da ostanu anonimni..

Bio dečak
Trudnici niko nije smeo da saopšti da joj je dete koje je s radošću iščekivala devet meseci - mrtvo, već je ona oko devet sati ujutro posumnjala i pitala da li je ostala bez bebe. Tad su morali da joj kažu istinu. Bio je dečak.

Izvor: Večernje novosti
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 9614

Povezana vest

Povezane teme

subotička bolnica

porodilište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.