Komentara: 1
Pregleda: 3380

Inkluzivna nastava u OŠ "Vladimir Nazor"

25.01.2012. u 16:30h
Izvor: RTV Yueco
Inkluzivna nastava u OŠ "Vladimir Nazor"

Osnovna škola “Vladimir Nazor” iz Đurđina uspešno je završila projekat “Korak ka školi koje dete voli” a koji se bavi inkluzivnim obrazovanjem, odnosno obrazovanjem dece sa posebnim potrebama. Cilj projekta jeste unapređenje inkluzivne nastave, posebno u školama koje su udaljenije od grada, zbog nemogucnosti odlaska u školu za decu sa posebnim potrebama kakva je u Subotici škola “Žarko Zrenjanin.”

Osnova škola “Vladimir Nazor” ima 130 učenika, a zajedno sa vrtićem ima četvoro dece kojima je potrebno individualno obrazovanje, kao i još nekoliko dece kojima je potrebna dodatna podrška pri učenju. Ovaj program doprineo je razvoju inkluzivnog obrazovanja kroz rad sa decom, sa roditeljima, sa nastavnicima, kao i kroz opremanje škole tehničkim stavrima kao što je didaktički materijal, literatura, interaktivna tabla i neke druge tehničke stvari koje su dale doprinos ovom vidu obrazovanja.

S obzirom na to da je škola u Đurđinu udaljena od grada, deca koja imaju potrebu za inkluzivnim obrazovanjem uglavnom nemaju mogućnosti da svakodnevno putuju u grad, gde se nalazi OŠ “Žarko Zrenjanin” koja je namenjena isključivo za decu sa posebnim potrebama. Iz tog razloga ovaj projekat se veoma koristan za škole koje se nalaze u van gradskim mesnim zajednicama.

Inkluzija takođe podrazumeva i rad sa posebno nadarenom decom, a inkluzivna nastava podrazumeva da se za svakog učenika koji je po nečemu poseban napravi individualni obrazovni program. Ova škola, bez obzira na završetak projekta nastavlja sa inkluzivnom nastavom koju je otpočela još 2007. godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3380
Povezane teme

inkluzivna nastava

OŠ Vladimir Nazor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.