Komentara: 1
Pregleda: 2089

Informisanje građana o zaštiti životne sredine-zajednički cilj

05.06.2017. u 13:53h
Izvor: Subotica.com
Povodom Svetskog dana životne sredine, u prostorijama Arhus centra potpisan je Memorandum o saradnji između Regionalne deponije i 15 organizacija civilnog društva.  Cilj Memoranduma je zajednički rad na informisanju i edukaciji građana o pravilnom odlaganju otpada.
Informisanje građana o zaštiti životne sredine-zajednički cilj

Saradnju je inicirala Regionalna deponija kako bi uoči početka probnog rada pronašla partnere za informisanje građana o mogućnostima za reciklažu, ali i savremenim načinima upravljanja otpadom.

- Memorandumom smo definisali oblike saradnje koji su usmereni na podizanje ekološke svesti građana. Građanima ćemo predstaviti mogućnosti koje Regionalni sistem upravljanja otpadom pruža. Sa izgradnjom ovog sistema pružaće se infrastruktura za preuzimanje opasnog otpada iz domaćinstava, za preuzimanje kabastog otpada, za preduzimanje zelenog otpada i za unapređenje rezultata u pogledu reciklaže otpada preko uvođenja sistema primarne separacije otpada - kaže Andrea Kikić, v.d. direktora preduzeća „Regionalna deponija“. - Razlog za potpisivanje Memoranduma o saradnji upravo sada je  to što su  izgrađene transfer stanice sa centrima za sakupljanje otpada u Bačkoj Topoli, Senti i Kanjiži. Takođe, izgrađeni su centri za sakupljanje otpada u Malom Iđošu, Novom Kneževcu i Čoki. Ovi objekti se sada testiraju, a nabavili smo i kamione za transport otpada sa ovih stanica do kompleksa  Regionalne deponije.

Informisanje građana o zaštiti životne sredine-zajednički cilj

Među potpisnicima Memoranduma o saradnji je i Centar za regionalno istraživanje.

- Memorandum je početak saradnje u gašenju strašnog požara ogromne zapuštenosti koji postoji u našoj zemlji od samog početka prikupljanja otpada. Nadam se da će Memorandum doprineti da imamo ne samo lepši grad, nego uopšte lepše okruženje, te da ćemo dobiti jednu zdraviju sredinu za nas i našu decu - kaže Pera Marković iz Centra za regionalno istraživanje.

Planirano je da će građevinski radovi na izgradnji kompleksa Regionalne deponije biti završeni do kraja septembra, a nakon provere postrojenja, trebalo bi da počne probni rad.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2089
Povezane teme

arhus centar

regionalna deponija

andrea kikić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.