Komentara: 1
Pregleda: 2748

Informatička obuka penzionera

06.01.2012. u 14:05h
Izvor: RTV Yueco
Informatička obuka penzionera

U Udruženju penzionera je počela informatička obuka penzionera koji nisu korisnici Gerontološkog centra. Obuka je besplatna i svako ko je član Udruženja penzionera ima priliku da se informatički opismeni. Polaznike kursa obučavaju dva informatička inžinjera.

Sve više baka i deka želi da se informatički opismene kako bi se mogli čuti sa svojim prijateljima i unucima kroz društvene mreže. Prvi kurs informatičke obuke je održan za penzionere koji nisu korisnici Gerontološkog centra.

Polaznici su podeljeni po grupama i tokom prepodneva svaki dan se održava obuka. Za sada ima tri kompjutera i oko 60 penzionera se prijavilo da pohađa kurs.

Informatičku obuku kroz kurseve u Gerontološkom centru do sada je prošlo preko 200 baka i deka. U centru ističu da je Subotica jedan od prvih gradova u zemlji koji radi na informatičkom opismenjavanju najstarijih sugrađana kroz razne projekte.

Računari i internet veza će u svakom momentu biti dostupni polaznicima informatičke obuke. Instruktori su dva inžinjera informatike koja su zaposlena u Gerontološkom kroz program stručne prakse. Obuka se odvija na srpskom i mađarskom jeziku.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2748
Povezane teme

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.