Komentara: 25
Pregleda: 7622

Informatičari ipak maturirali, ali u Kuli

18.06.2013. u 22:24h
Izvor: RTV Yueco
Priča koju su preneli skoro svi državni mediji o dva učenika, Vukašinu i Nenadu, koji su izbačeni iz srednje tehničke škole “Ivan Sarić” iz Subotice zbog velikog broja neopravdanih časova, i to nakon što su osvojili prvo mesto na Međunarodnom takmičenju u Mađarskoj, poprilima je nešto drugačiji tok, posle obraćanja predstavnika škole.
Informatičari ipak maturirali, ali u Kuli

Iako su učenici prvobitno tvrdili da su od predstavnika škole dobili 4 slobodne nedelje kako bi se pripremili za takmičenje, sada se njihov iskaz donekle promenio. U školi tvrde da je zapravo reč o tri učenika koja su išla na takmičenje ispred njihove škole, ali da ni u kom slučaju nisu dobili toliko slobodnih dana za pripremu, pogotovo ako se uzme u obzir da su oni i pre takmičenja imali veliki broj neopravdanih časova.

Vukašin, Nenad i Dario tvorci igrice za “pamente telefone” koju će uskoro većina nas moći da igra na svojim telefonima. Jedina sporna situacija oko pravljenja igrice jeste to što su pomenuti učenici izostajali iz škole i po nekoliko dana radeći na ovoj aplikaciji, očekivajući da će im im školi progledati kroz prste, jer rade na nečemu što je korisno i za školu. Nenad navodi da su ponekada i po 48 sati radili na apliakciji, nakon čega nisu bili sposobni za školu. Oni su se preselili u Nenadovu kuću, odakle su zajedno radili na svom projektu, da bi iz nepoznatih razloga Dario napustio realizaciju projekta.

Informatičari ipak maturirali, ali u Kuli

Danijel Mandić, pomoćnik direktora srednje tehničke škole "Ivan Sarić"

Ideju o izostanku sa nastave u dužini od 20 dana, zbog nekih sporednih obaveza nikako nije moguće ostvariti, navode u školi “Ivan Sarić”. Za odsustvo od 5 dana mora da se piše posebna molba, koju nastavničko veće treba da razmotri, što Nenad, Vukašin i Dario nisu uradili. Po rečima pomoćnika direktora tehničke škole “Ivan Sarić” Danijela Mandića učenici jesu talentovani i treba im pružiti podršku, ali je nedopustivo opravdati im više od 100 časova zbog rada na određenom projktu. Osim njih, na takmičenju je učestvovala još jedna grupa iz ove škole, koja nije izostala niti jedan školski čas zarad izrade njihove ideje.

Nenad i Vukašin su se, saznavši da im preti isključenje, ispisali iz škole “Ivan Sarić” i upisali isti smer u Kuli, svega nekoliko meseci pre kraja školovanja. Sada su uspešno maturirali, ali i uspešno plasirali svoju aplikaciju za pametne telefone. Obijica su dobili stipendiju na Višoj školi strukovnih strudija za informacione tehnologije u Beogradu gde će nastaviti svoje školovanje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 7622

Povezana vest

Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.