• Pregleda: 3824

Informacije i ostvarivanje prava pristupačniji pacijentima

Pre mesec dana, u glavnom holu Opšte bolnice Subotica, započeo je s radom Info pult, kako bi pacijenti i posetioci ove zdravstvene ustanove na lakši način mogli da dobiju sve potrebne informacije ili pomoć oko ostvarivanja svojih prava.
Informacije i ostvarivanje prava pristupačniji pacijentima

Rad Info pulta u ovom periodu, dr Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice Subotica, ocenjuje kao izuzetno uspešan, budući da su, kako navodi, pacijentima i posetiocima bolnice svakodnevno pružane potrebne informacije, kao i pomoć oko ostvarivanja njihovih prava.

- Ogromna većina prigovora i zamerki rešena je u roku od 48 sati, a sugrađani koji su ih podneli, obavezno su dobili i povratnu informaciju - kaže dr Puškar, dodajući da je unapređenje komunikacije pacijenata i posetilaca sa bolničkim osobljem, važan deo politike rada bolnice, s ciljem daljeg povećanja kvaliteta zdravstvenih usluga i fokusom na pacijenta. - Jedan od zadataka Info pulta jeste da informiše i upozorava pacijente i posetioce da je pušenje u objektima i krugu bolnice strogo zabranjeno, te da se ne sme blokirati požarni put unutar bolničkog kruga, kako bi se, u slučaju potrebe za vanrednim intervencijama, vatrogasna i druga vozila mogla neometano kretati u krugu bolnice.

Sugrađani kojima su potrebne informacije ili pomoć oko ostvarivanja svojih prava, mogu da se obrate nadležnima u Opštoj bolnici Subotica putem telefona 024/555-222 ili mejla .

Izvor: Subotica.com

Da li ste koristili usluge info pulta u subotičkoj bolnici?

povezane teme

15
Akotepitaju Odgovori
Momenat "povratne informacije" je veoma znacajan. Toga nikada pre nije ni bilo, a o resavanju prigovora gradjana tek da ne govorim... Mislim da je od velike vaznosti da rukovodstvo opste bolnice ima uvid u dobre i lose strane svog poslovanja iz ugla onih zbog kojih, kao institucija i postoje, gradjana.
Malisa Odgovori
Dobro ste se setili.
Nick Odgovori
Tako radi dobar menadžment, vodi računa i o pacijentima i o posetiocima.
Mr.Comment Odgovori
Da, veoma korisna vest za građane. Sada će neke stvari biti mnogo drugačije! Svakako stoji, da građani imaju pravo da daju određene primedbe i kritike. Od sada će to imati poentu.
Sofronije Odgovori
Info pult nije nikakva novina, godinama je postojao u holu bolnice ! Nije ga trebalo ni ukidati, i mislim da nije nikakva genijalnost što je postavljen !
Akotepitaju
Postojao mozda, ali funkcionisao sigurno nije. A sada sluzi svrsi, u tome je poenta.
Marko Odgovori
Populizam ... ima smisla ako se skupljaju i povratne infromacije od isporučioca usluga tj. sestara i lekara, ovako izged kao dodvoravanje

Zdravstvo nema ozbiljan sistem i svodi se na "gašenje požara" tako da će i dalje da lekari i sestre odlaze ili daju bolju uslugu u privatnom setoru koji nije pod "kišobranom obaveznog izdvajanja i..." itd itd
Mackica
Sto se zaposlenih tice, oni su svakako u komunikaciji sa svojim sefovima, rukovodiocima, direktorima, predsednicima sindikata,... Mnogo se pricalo u javnosti o problemima u zdravstvu i postoji dobra volja da se svim tim ljudima poboljsaju uslovi rada i povecaju plate, ali nista ne moze preko noci
superbot
@MACKICA
Odlično, samo kada si ti zako dobro informisana.
Stičem utisak da o nekim stvarima znaš ČAK i više od samog direktora.
Botovi su čudo jedno.
ČINJENICA Odgovori
A, tik pored Info pulta, logističke podrške pacijentima i posetiocima - kancelarija Zaštitnice prava osiguranika. Ipak, što jes'-jes', ne radi se o dupliranju kapaciteta jer, osim pomoći oko lakšeg ostvarivanja prava, što je osnovna dužnost zaštitnice u komšiluku, info pult još i "informiše i upozorava da je pušenje strogo zabranjeno, da se ne sme blokirati požarni put..."
Mackica
Nikada mi nece biti jasno zasto neko skroz pozitivnu stvar mora da upropasti sa svojim idiotskim komentarom. Nekada je bolje ne napisati nista nego ovakav komentar
avet Odgovori
Ako će toaleti u krugu bolnice biti dovedeni u red i biti čistiji zbog otvaranja ovih pultova, onda podržavam rad Info pulta.
Schlumpf
Naravno da će biti čistiji, uskoro kreće potpuna rekonstrukcija Opšte bolnice, nakon čega će uslovi biti na zavidnom nivou.
mck
Toaleti su cisti ali stari. Veci je problem to sto pacijenti bolnice kod kuce imaju poljski wc ili cucavac, pa kada dodju u bolnicu ne znaju da koriste normalan toalet.
DuX Odgovori
Bolje bi im bilo malo onu papirologiju da smanje ..ako ima nekog pametnog u ministarstvu zdravlja.Ono je strasno samo sto nam ne treba uput za koriscenje toaleta u krugu bolnice .
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.