Komentara: 8
Pregleda: 4186
Foto

Indonezija - šansa za domaću privredu

15.03.2017. u 19:02h
Izvor: Subotica.com
Subotičku lokalnu samoupravu i Regionalnu privrednu komoru danas je posetila delegacija iz Indonezije, predvođena Hari Ričard Džejmsonom Kandu, ambasadorom Republike Indonezije u Srbiji.
Indonezija - šansa za domaću privredu

Prilikom posete našem gradu bilo je reči o potencijalima za buduću saradnju, kako u privredi, tako i u turizmu.

Kako je rečeno u Regionalnoj privrednoj komori, Srbija u Indoneziju godišnje izveze robu u vrednosti od 9,7 miliona dolara, a uveze u visini od 58.5 miliona dolara. U toj razmeni region severa Bačke i Potisja učestvuje sa 827.000 dolara izvoza, 1.5 miliona dolara uvoza. Sa partnerima iz Indonezije posluje 25 kompanija, od čega 13 iz Subotice.

- Šansa za povećanje izvoza su prehrambrena i elektro industrija, a gosti su zainteresovani i za naše turističke potencijale – ističe Slobodan Vojinović, predsednik RPK.

Indonezija - šansa za domaću privredu

Gosti iz Inodonezije pozvali su privrednike iz Subotice da učestvuju na sajmu u Džakarti, a ozbiljno razmatraju mogućnost da budu partneri jednog od narednog subotičkog Sajma privrede.

- Po onome što smo videli smatramo da postoji veliki potencijal za privrednu saradnju regiona i Indonezije, i to ne samo u oblasti ekonomije i trgovine. Ima dosta toga što možemo da unapredimo - smatra ambasador Hari Ričard Džejmson Kandu, podsećajući da dve velike inodonežanske kompanije već posluju u Vojvodini, u Kovinu i Inđiji. - Imamo dosta sličnosti u oblasti turizma i tu ima dosta potencijala za saradnju, naročito u „spa“ delatnosti.

Izvor: Subotica.com
Poseta ambasadora Indonezije RPK Subotica Poseta ambasadora Indonezije RPK Subotica Poseta ambasadora Indonezije RPK Subotica Poseta ambasadora Indonezije RPK Subotica Poseta ambasadora Indonezije RPK Subotica Poseta ambasadora Indonezije RPK Subotica Poseta ambasadora Indonezije RPK Subotica Poseta ambasadora Indonezije RPK Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 nedelju
Komentara: 8
Pregleda: 4186
Povezane teme

Grad Subotica

subotička privreda

Slobodan Vojinović

regionalna privredna komora

ambasador indonezije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.