• Pregleda: 3642

Indonezija - šansa za domaću privredu

Subotičku lokalnu samoupravu i Regionalnu privrednu komoru danas je posetila delegacija iz Indonezije, predvođena Hari Ričard Džejmsonom Kandu, ambasadorom Republike Indonezije u Srbiji.
Indonezija - šansa za domaću privredu

Prilikom posete našem gradu bilo je reči o potencijalima za buduću saradnju, kako u privredi, tako i u turizmu.

Kako je rečeno u Regionalnoj privrednoj komori, Srbija u Indoneziju godišnje izveze robu u vrednosti od 9,7 miliona dolara, a uveze u visini od 58.5 miliona dolara. U toj razmeni region severa Bačke i Potisja učestvuje sa 827.000 dolara izvoza, 1.5 miliona dolara uvoza. Sa partnerima iz Indonezije posluje 25 kompanija, od čega 13 iz Subotice.

- Šansa za povećanje izvoza su prehrambrena i elektro industrija, a gosti su zainteresovani i za naše turističke potencijale – ističe Slobodan Vojinović, predsednik RPK.

Gosti iz Inodonezije pozvali su privrednike iz Subotice da učestvuju na sajmu u Džakarti, a ozbiljno razmatraju mogućnost da budu partneri jednog od narednog subotičkog Sajma privrede.

- Po onome što smo videli smatramo da postoji veliki potencijal za privrednu saradnju regiona i Indonezije, i to ne samo u oblasti ekonomije i trgovine. Ima dosta toga što možemo da unapredimo - smatra ambasador Hari Ričard Džejmson Kandu, podsećajući da dve velike inodonežanske kompanije već posluju u Vojvodini, u Kovinu i Inđiji. - Imamo dosta sličnosti u oblasti turizma i tu ima dosta potencijala za saradnju, naročito u „spa“ delatnosti.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
Овца за шишање Odgovori
Уз дужно постовање свима - Индонежанима, Кинезима... има ли некога да се "прима" на овакве приче, баш сада непосредно пре избора?! Има ли некога да верује интитуцијама типа привредних комора и сл... које су легло партијских запошљавања, чије су главне одлике инхибираност, инерција и сл...?!
drapo Odgovori
827.000 izvoza a 1,5 miliona uvoza ! Fenomenalan profit !!! Pa mi smo za njih nekad i sad i uvek bili vanzemaljci !!! [*...*]
AlwaysUltra Odgovori
Sta mi to uvozimo iz Indonezije ?? Tesko ce vaskrsnuti privreda koju decenijama vode isti kandidati za robije , a radnici nikakve strajkove da odrade ( kao da je to nadljudski napor ) ! Postoji apatija ali mi smo svaku meru u njoj prekardasili !
Vesko Odgovori
Na veoma visokom nivou, svi pomno prate, i stariji i mladi. Ovakvi skupovi imaju veliku perspektivu, pre svega zbog veoma strucnih kadrova u privrednoj komori, a narocito onih koji rukovode i vuku firmu, kao i velike plate u svoje dzepove.
Maja Odgovori
Kada budu isli privrednici na sajam ( turisticko putovanje), molim da mi javite. Hvala, zelim i ja!
Safet Odgovori
Ahahha umesto da se bavimo USA UK nemackom svajcarskom francuskom i drugim najvecim silama sveta mi idemo na indonezane uvodimo SKOLSKE UNIFORME U SKOLAMA KAO SEVERNOKOREJANCI vracamo se 50 godina u nazad ovo mi se lici na tesnu kozu i epizodu sa SINGAPURCANIMA
posip Odgovori
Ma koje su ovo gluposti
Uvek u pravu Odgovori
Ima li gospodine S. V. nešto dalje od Indonezije. Iz druge galaksije. Tvoji dometi nisu za ovu planetu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.