Komentara: 1
Pregleda: 2645

Imenovano sedam novih direktora

20.12.2010. u 09:52h
Izvor: Dnevnik Online
Imenovano sedam novih direktora

Gradsko veće Subotice usvojilo je na jučerašnjoj sednici imenovanje sedam novih direktora ili vršilaca dužnosti te funkcije u javnim preduzećima i ustanovama pod ingerencijom lokalne samouprave.

Za direktore javnih komunalnih preduzeća "Subotica-gas" i "Privredno-tehnološki parkovi" imenovani su Grgo Horvacki i Branko Guslov, a za direktorku Dečjeg pozorišta imenovana je dosadašnja vršiteljica dužnosti te funkcije Marta Aroksalaši-Stamenković, dok su za vršioce dužnosti direktora JKP "Parking", Centra za socijalni rad i Zoološkog vrta imenovani Milorad Slijepčević, Milutin Blažić i Helena Sagmajster.

Gradsko veće je skupštini osnivača uputila predlog da za direktora za upravljanje razvojem turističkog prostora "Park Palić" imenuje Gorana Gabrića.
Članovi Gradskog veća juče su doneli i odluku o obrazovanju Budžetskog fonda za unapređenje bezbednosti saobraćaja. Kako je u obrazloženju rekla mačelnica Gradske uprave Marija Ušumuović - Davčik, budući će Fond raspolagati sa 30% sredstava od naplati saobraćajnih kazni na teritoriji lokalne samouprave, od čega će 50% biti korišteno za popravak saobraćajne infrastrukture.

Gradsko veće odgodilo je, međutim, osnivanje Gradskog kulturnog centra "Danilo Kiš" za godinu dana, tako da će, umesto 1. januara sledeće, ova institucija početi da radi 1. januara 2012. Obrazlažući ovu odluku, šef Službe za društvene delatnosti Franjo Horvat rekao je da se "nisu stekli prostorno-tehnički uslovi" za rad ove ustanove.

Gradsko veće usvojilo je juče i odluku o obrazovanju Budžetskog fonda za unapređenje poljoprivredne proizvodnje na teritoriji Grada, koji će biti finansiran sredstvima Ministarstva poljoprivrede, budžeta Grada i iz ostalih prihoda. Šef Službe za lokalni ekonomski razvoj, turizam i poljoprivredu Mirko Ostrogonac rekao je kako će minimalni iznos sredstava lokalne samouprave za ovaj fond iznositi milion, a maksimalan trideset miliona dinara.

Sednica Skupštine grada, kojoj su upućene jučerašnje odluke Gradskog veća, biće održana sledeće srede, 22. decembra.

Izvor: Dnevnik Online
Postavljeno pre 13 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2645
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.