Komentara: 10
Pregleda: 4400
Foto

I višemilionski dug za gas može po oportunitetu u humanitarne svrhe?

20.03.2018. u 20:33h
Izvor: Subotica.com
Udruženje građana „Solidarnost“ zahteva ponovnu reviziju predmeta iz 2014. godine, kojom preduzeće „Agroseme Panonija“ terete za krađu zemnog gasa. Njihovu tužbu protiv odgovornih u „Agrosemenu“ odbilo je Osnovno javno tužilaštvo u Subotici, sa obrazloženjem da je po oportunitetu okrivljeni uplatio 120.000 dinara u humanitarne svrhe.
I višemilionski dug za gas može po oportunitetu u humanitarne svrhe?

Po mišljenju UG „Solidarnost“ ovom odlukom OJT oštećeni su Republika Srbija i javni interes svih građana naše zemlje.

- Borba protiv korupcije ovde još nije zaživela! Podsetimo, još 2008. godine došlo je do problema pri plaćanju gasa od strane ovog preduzeća i do 2014. taj dug se nagomilao do 7.8 miliona dinara. Preduzeće „Subotica gas“ je dobilo hipoteku na opremu i objektne u iznosu od 45 hiljada evra – podsetio je na današnjoj konferenciji za štampu Mikloš Olajoš Nađ. - Iako je „Subotica gas“ reklo da ne može više da se koristi gas, ventil nije bio zatvoren, a merno mesto je uvek pokazivalo istu cifru - nulu. Tako su koristili gas. OJT je prihvatilo mišljenje da je za tih šest godina preduzeće potrošilo 24 hiljade kubika gasa, a svake godine tu se sušilo 400 tona kukuruza. Po našim informacijama u preduzeću se svake godine sušilo od četiri do sedam hiljada tona kukuruza, a gas se trošio i za drugu semensku robu. Znači potrošeno je mnogo više gasa, a naše je pitanje ko je to platio.

Zbog ovih nelogičnosti, u februaru je podnet zahtev republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac za reviziju ovog predmeta, jer nisu razmatrane sve činjenice i uzet u obzir sukob interesa.

- Naš zahtev je vraćen OJT u Subotici i videćemo šta će biti – dodaje Olajoš Nađ.

Izvor: Subotica.com
Konferencija za medije UG "Solidarnost" Konferencija za medije UG "Solidarnost" Konferencija za medije UG "Solidarnost" Konferencija za medije UG "Solidarnost" Konferencija za medije UG "Solidarnost" Konferencija za medije UG "Solidarnost" Konferencija za medije UG "Solidarnost" Konferencija za medije UG "Solidarnost"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 10
Pregleda: 4400
Povezane teme

udruženje solidarnost

agroseme panonija

mikloš nađ olajoš

Krađa gasa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.