Komentara: 1
Pregleda: 1439

I publika nagradila autorsku monodramu Minje Peković "Bravo za klovna"

19.07.2023. u 11:37h
Izvor: Subotica.com
Monodrama i autorski projekat Minje Peković, glumice našeg pozorišta ne prestaje da ubira nagrade. Ovoga puta, priznanje je stiglo sa portala "Hoću u pozorište" putem koga se publika izjašnjavala o najboljoj predstavi, a koja je "Bravo za klovna" proglasila najboljom u Srbiji.
I publika nagradila autorsku monodramu Minje Peković "Bravo za klovna"

Od 168 premijera u Srbiji tokom čitave sezone, redakcija je odabrala 18 onih najkvalitetnijih, o koijma su se gledaoci izjasnili, i odabrali najbolju. Ovaj portal namenjen je promociji svih vidova pozorišnih delovanja, od amaterskih pozorišta do najvećih scena. 

 - Osluškujući komentare publike posle svakog izvođenja predstave „Bravo za klovna“, nama iz subotičkog pozorišta bivalo je sve jasnije da imamo nešto izuzetno, nešto što nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Pune sale u matičnoj kući i na scenama gde je „Klovn“ gostovao, stajaće ovacije, dve nagrade na festivalu u Zagrebu i ova koja dolazi od publike, svakako su dokaz da je predstava ispunila misiju koju je njena autorka imala na umu kada je svoju potresnu, ličnu priču, odlučila da postavi na scenu - kažu iz Narodnog pozorišta.

Zarad onih koji su prošli putem izlečenja ili sada njime hode, Minja Peković se svojim umetničkim činom potpuno ogolila na pozornici, pružiši nadu i optimizam svima koji biju svoju bitku sa rakom i to je publika prepoznala.

 - Zahvalna, veoma zahvalna! Svi mi koji smo radili na predstavi "Bravo za klovna" stalno smo preispitivali to šta ostavljamo gledaocu. Jesmo li otvorili vrata veri, nadi i ljubavi? Da li je jasno da je najmračnije pred svitanje? I još mnogo "da li", "je li", "ako"... Hvala od srca, draga publiko, na glasovima - oni su vetar u leđa našem "Klovnu". Zahvalni smo i portalu "Hoću u pozorište" na ukazanoj pažnji i posvećenom bavljenju pozorišnim stvaralaštvom – rekla je Minja Peković, kada je saznala za nagradu.

I publika nagradila autorsku monodramu Minje Peković "Bravo za klovna"Upravnik Narodnog Pozorišta Subotica, Miloš Nikolić, naglasio je da ovo još jedna nagrada kojoj se svi u pozorištu iskreno od srca raduju.

- Pozorište postoji zbog publike i zato su nagrade koje vam dodeli publika posebne, a ova je veliko priznanje za našu kuću. Ponosan sam na Minju i njenu ogromnu hrabrost da se upusti u izazov i stvori predstavu koja je postala simbol snage i nade u teškim životnim trenucima. Nadam se da će ova predstava i nagrada podstaći i druge umetnike da istražuju nove teme i da stvaraju predstave koje inspirišu, kako stvaraoce, tako i publiku. Minja je svima dala najbolji mogući primer, svojom potresnom pričom i hvala joj na tome.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 1439
Povezane teme

Narodno pozorište

miloš nikolić

pozorišna predstava

minja peković

bravo za klovna

nagrada publike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.