Komentara: 0
Pregleda: 1683

I dalje pada vrednost preduzeća...

21.11.2008. u 12:18h
<p>Srpska, pa i subotička preduzeća, iz dana u dan sve vi&scaron;e gube na vrednosti. I jučera&scaron;nji dan je obeležilo dvocifreno devalviranje vrednosti akcija, pa je tako &bdquo;Veterinarski zavod Subotica&ldquo; na vrednosti izgubio gotovo 11 odsto, te je na dana&scaron;njem otvaranju trgovanja jedna akcija ovog preduzeća vredela 521 dinar.</p>
I dalje pada vrednost preduzeća...

Kako bi zaustavio dalji pad vrednosti kompanije, Upravni odbor „Veterinarskog zavoda Subotica“ je odlučio da na berzi otkupljuje sopstvene akcije kako bi zaštitio svoj kapital.

Upravni Odbor ove kompanije je ocenio da je do pada cena akcija došlo iz neekonomskih uzroka i razloga koji ne stoje u vezi sa poslovanjem, koja je je u 2007. godini zabeležila najbolje poslovne rezultate u svojoj istoriji.

Vrednost „Trgoprometa“ se srozala za nešto više od 12% te im jedna akcija danas vredi 422 dinara. Trend pada vrednosti nastavile su akcije kompanije „Fidelinka“, čiji kapital je u jučerašnjem trgovanju izgubio na vrednosti 2,31 odsto. Jedna akcija ove prehrambene kompanije danas vredi 762 dinara.

U jučerašnjem trgovanju svoju vrednost na istom nivou kao pri prethodnom trgovanju zadržale su akcije subotičke „Peščare“, 1.800 dinara po akciji.

Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1683
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.