Komentara: 2
Pregleda: 5118

Humanitarni koncert "Za Leu i Damjana"

11.02.2019. u 14:46h
Izvor: Subotica.com
Da bi pomogli bivšoj učenici Lei Geršak i sadašnjem đaku Damjanu Kiseli, koji se hrabro nose sa malignim oboljenjima, OŠ „Sečenji Ištvan“ pripremila je humanitarni koncert, koji će se održati u sredu u Velikoj većnici Gradske kuće.
Humanitarni koncert "Za Leu i Damjana"

Humani cilj „naterao“ je nastavnike, đake i njihove roditelje, čak i neke bake i deke, da uzmu instrumente koje su nekada svirali i pripreme koncert za pamćenje. Uz njih, nastupiće i bivši učenici škole i učenici Gimnazije za talentovane učenike "Deže Kostolanji".

Kada, prvi među jednakima, dirigent Šandor Tamaš podigne palicu prate ga svi od direktorke, nastavnika, do đaka, sadašnjih i bivših, roditelja, baka... Zanimljivo je da od 30 članova orkestra tek petoro đaka pohađa Muzičku školu, dirigent, bubnjar i kontrabasista su profesori muzičkog, a svi ostali su naučili da sviraju u školi.

- Želeli smo, najpre, da pomognemo Lei i Damjanu da vide da u svojoj borbi sa bolešću nisu sami, a onda smo želeli da uključimo i drugu decu, da nauče da je pomagati drugima lepa i dobra stvar. Ovim nastupom orkestra povezujemo širu društvenu zajednicu, želeli smo da što više ljudi uključimo u ovu humanitarnu akciju – najavljuje Vesna Vajs, direktorka škole „Sečenji Ištvan“. – Orkestar već nekoliko meseci ima probe dva puta nedeljno i vrlo su uzbuđeni pred nastup. Najlepše je videti da deca koja nastupaju sada nastavnike i roditelje doživljavaju na jedan drugačiji način, svi smo ravnopravni i atmosfera je prijateljska. Svi smo amateri, sem nekoliko đaka i nastavnika, učimo jedni od drugih i želimo da se prikažemo u najboljem svetlu.

Nesvakidašnji orkestar pripremio je bogat repertor na kome će se naći poznate pop, rok i pank numere.

- Ideja je bila da učenike, koji su bombardovani raznim nekvalitetnim sadržajima na televiziji, naučimo drugoj vrsti kulture, koja je nažalost potisnuta. Sada znaju ko su „Bitlsi“, „Nirvana“, „Igi Pop“, „Kleš“, ali i šta je za naš grad značio Omladinski festival, jer sviramo numere bendova pobednika – dodaje direktorka.

Klasičnih ulaznica nema, već će na ulazu u Većnicu stajati dve kutije a kako je navedeno na plakatu, najmanji iznos koji se može ubaciti je 300 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 5118

Povezano dešavanje

Povezane teme

Humanitarna akcija

humanitarni koncert

osnovna škola sečenji ištvan

vesna vajs

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.