• Pregleda: 2177

Humanitarni koncert "Pesmom za Kosmet" 26. maja u Velikoj većnici

U organizaciji Nezavisne asocijacije studenata "Svi za Kosmet" 26. maja u Velikoj većnici održaće se koncert etno muzike, a čiji će prihod od ulaznica i prikupljenih donacija, ići za pomoć srpskom narodu i pravoslavnim svetinjama na Kosovu i Metohiji.
Humanitarni koncert "Pesmom za Kosmet" 26. maja u Velikoj većnici

Nastupom dečjeg hora i etno sastava iz Subotice, kao i gostiju sa Kosova i Metohije, Subotičani će biti u prilici da uživaju u nesvakidašnjem muzičkom performansu  i ujedno neposredno pomognu. Kako ističu iz organizacije, sav prihod će ići za poboljšanje uslova života srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

- Organizacija "Svi za Kosmet" postoji preko 17 godina, radi pod blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Irineja, bavi se isključivo pomoći narodu, crkvama i manastirima na Kosovu i Metohiji. Koncert u Subotici se organizuje u cilju prikpljanja pomoći za srpske višečlane porodice i svetinje na Kosmetu. - rekao je Siniša Lalić, član organizacije humaniranog koncerta u Subotici - Akcija prikupljanja pomoći odvija se na celoj teritoriji Srbije, postavljene su kutije za novčane donacije, a u sklopu aktivnosti tu su razne sportske i kulturne akcije, među kojima je svakako i ova u našem gradu.

Na etno koncertu u Velikoj većnici učestvovaće Dečji crkveni hor "Emanuil" iz Subotice, podmlađena Iskon etno grupa predvođena Dejanom Anđelovićem i etno grupa "Kosovski božuri" - gosti sa Kosova i Metohije.

Koncert se održava 26. maja u 20 časova u Velikoj većnici Gradske kuće, ulaznice po ceni od 400 dinara, prodaju se od danas na više lokacija u Subotici (Poslastičarnica "Ravel", butik "Evolution" i kafe picerija "Don" na Prozivci).

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
avet Odgovori
Svaka čast za koncert, ko voli neka ide, gleda i sluša, sigurno će biti lepo, ali baš da se ne lažemo, suviše je to malo para od ulaznica da se pomogne srpskom narodu na Kosovu.
Čak je malo i za jednu porodicu, nek ih dođe tamo na koncert 400 gledalaca po 400 dinara jedna ulaznica, to je 160.000 dinara, malo više od 1200€.
Troškovi organizacije i ostalo, ono što ostane, nisu to pare koje će ikome da puno pomognu, kamoli da značajno promene život na bolje.
saša
kako kaže naš narod "zrno po zrno pogača........".
SU
Malo je, ali je vazno da smo solidarni i humani.
Anti(sistem) Odgovori
Komunisti izdaju Srbe gde god da su.
drapo Odgovori
Kad će se organizovati koncert za pomoć ljudima koji žive u Vojvodini i imaju penzije 8 - 10 hiljada ili ih uopšte i nemaju a krvavo su radili ceo život ??? Zar samo ljudima sa kosova treba pomoći ???
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.