Komentara: 5
Pregleda: 2786

Humanitarni koncert "Pesmom za Kosmet" 26. maja u Velikoj većnici

10.05.2018. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Nezavisne asocijacije studenata "Svi za Kosmet" 26. maja u Velikoj većnici održaće se koncert etno muzike, a čiji će prihod od ulaznica i prikupljenih donacija, ići za pomoć srpskom narodu i pravoslavnim svetinjama na Kosovu i Metohiji.
Humanitarni koncert "Pesmom za Kosmet" 26. maja u Velikoj većnici

Nastupom dečjeg hora i etno sastava iz Subotice, kao i gostiju sa Kosova i Metohije, Subotičani će biti u prilici da uživaju u nesvakidašnjem muzičkom performansu  i ujedno neposredno pomognu. Kako ističu iz organizacije, sav prihod će ići za poboljšanje uslova života srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

- Organizacija "Svi za Kosmet" postoji preko 17 godina, radi pod blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Irineja, bavi se isključivo pomoći narodu, crkvama i manastirima na Kosovu i Metohiji. Koncert u Subotici se organizuje u cilju prikpljanja pomoći za srpske višečlane porodice i svetinje na Kosmetu. - rekao je Siniša Lalić, član organizacije humaniranog koncerta u Subotici - Akcija prikupljanja pomoći odvija se na celoj teritoriji Srbije, postavljene su kutije za novčane donacije, a u sklopu aktivnosti tu su razne sportske i kulturne akcije, među kojima je svakako i ova u našem gradu.

Na etno koncertu u Velikoj većnici učestvovaće Dečji crkveni hor "Emanuil" iz Subotice, podmlađena Iskon etno grupa predvođena Dejanom Anđelovićem i etno grupa "Kosovski božuri" - gosti sa Kosova i Metohije.

Koncert se održava 26. maja u 20 časova u Velikoj većnici Gradske kuće, ulaznice po ceni od 400 dinara, prodaju se od danas na više lokacija u Subotici (Poslastičarnica "Ravel", butik "Evolution" i kafe picerija "Don" na Prozivci).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2786

Povezano dešavanje

Povezane teme

Humanitarna akcija

humanitarna pomoć

humanitarni koncert

humanitarni apel

humanitarno veče

kosovo i metohija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.