Komentara: 0
Pregleda: 1200

Humanitarna priredba "Za Sofijin korak" - predstava i preventivni pregledi stopala u petak

20.12.2023. u 08:39h
Izvor: Subotica.com
U petak, 22. decembra od 12 časova u Dečjem pozorištu biće odigrana lutkarska predstava, dok će od 10 časova u prostorijama Akademije korektivne gimnastike "Korak" biti organizovani pregledi stopala, sa ciljem da se utvrdi postoje li odstupanja u razvoju stopala kod dece. Oba sadržaja su besplatna, sa mogućnošću donacije, a sav prihod biće uplaćen na račun naše sugrađanke Sofije Bančević, putem organizacije "Budi human".
Humanitarna priredba "Za Sofijin korak" - predstava i preventivni pregledi stopala u petak

U okviru pojekta "Štitiš me - štitim te", koji za cilj ima da afirmiše lutkarstvo u ekološke i obrazovne svrhe, održaće se završna predstava, na kojoj će se prikupljati novac za malu Sofiju.

 - Želja nam je bila da i ovu godinu završimo u skladu sa tim što je cilj celog ovog projketa, i da pokažemo da smo ne samo inovativni, već i neko ko ima sluha za nekoga pored sebe kome je pomoć potrebna. Dečje pozorište se priključilo našoj akciji, ustupajući nam prostor za organizaciju priredbe u kojoj će naši mladi glumci, lutkari prikazati svoje umeće kako bismo prikupili što više sredstava koja ćemo uplatiti na račun male Sofije. Jedan od zadataka ovog projekta bio je i da se lutkarstvo promoviše u ekološke svrhe, a sve ono što nam je bilo potrebno za scenu, napravljeno je od ekoloških, recikliranih materijala - objašnjava Milanka Stankić, predsednica Udruženja "Mladi i igra" i koordinator projekta. 

U petak je poslednji dan škole u ovoj kalendarskoj godini, pa organizatori pozivaju škole i vrtiće da ga obeleže na simboličan način - odlaskom u pozorište, na humanitarnu predstavu. 

 - S obzirom da je poslednji dan škole, to je prava prilika da se obeleži na lep način - pozivam sve sugrađane, vaspitače, učitelje, nastavnike. Biće simbolična kupovina pesmice koja je deo predstave, a svako će opredeliti sredstva u skladu sa svojim mogućnostima i po svojoj meri. Čak ako neko i ne bude donirao, svojim prisustvom će podržati rad ovih mladih ljudi - dodaje Milanka Stankić.

Istog dana, dva sata pre predstave, biće organizovani besplatni preventivni pregledi donjih ekstremiteta dece, u prostorijama Akademije za korektivnu gimnastiku "Korak" (Đure Đakovića 2). 

- Akademija će u okviru ove aktivnosti, u petak od 10 časova u svojim prostorijama obavljati program skeniranja, dijagnostikovanja donjih ekstremiteta, pre svega ravnih stopala. Stopalo je osnov ljudskog pokreta, ljudskog kretanja i stava, i vrlo je važno da se prevenira svako odstupanje od pravilnog stopala i hoda. Mi ćemo napraviti besplatan pregled svih onih koji dođu, a oni će imati priliku da doprinesu svojim prilozima da naša mala sugrađanka prohoda. Nadam se da ćemo i mi uspeti da prikupimo jedan deo sredstava da omogućimo Sofiji da zakorači u život - kaže Ljubomir Stankić, autor programa "Korak". 

Za sve koji nisu u prilici da budu deo aktivnosti a žele da pruže podršku našoj mladoj sugrađanki, uputstva kako to mogu da učine mogu pronaći ovde.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 meseca i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1200
Povezane teme

Humanitarna akcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.