• Pregleda: 2795

Humanitarna aukcija slika

Roditelji štićenika Dnevnog boravka za odrasle pri Osnovnoj i srednjoj školi „Žarko Zrenjanin“ uz podršku Ustanove koju njihova deca pohađaju, kao i uz podršku subotičkih slikara koji pohađaju Likovnu sekciji Ištvana Tereka u ogranku Gradske biblioteke na Paliću, pokrenuli su humanitarnu aukciju slika kako bi pomogli našoj sugrađanki Sandri Svorcan da što pre dobije novo srce. Humanitarna aukcija počinje u utorak na Yu Eco televiziji, a na aukciji će se naći 12 slika.
Humanitarna aukcija slika

Majka subotičkog slikara Borisa Hrnjaka, mladića sa Daunovim sindromom koji pohađa Dnevni boravak za odrasle OISŠ „Žarko Zrenjanin“ bila je inicijator humanitarne aukcije slika kojom su nedavno prikupljana sredstva za Sandru Svorcan. Budući da je prva aukcija bila uspešna i da je veliki broj subotičkih slikara donirao slike za aukciju, u utorak počinje druga humanitarna aukcija kako bi štićenici Dnevnog boravka pomogli Sandri Svorcan. Akciji su se priključili roditelji i zaposleni u školi, koji su imali potrebu da i samo pomognu nekome, budući da je ova ustanova korisnik brojnih humanitarnih akcija.

Članovi likovne sekcije koja svake nedelje okuplja slikare u ogranku Gradske biblioteke na Paliću, a koju vodi slikar Ištvan Terek, donirali su za ovu aukciju 12 slika. Autori slika su: Eva Kabai, Eva Kelč, Biljana Mustafić, Zorica Mihalik Zara, Ištvan Terek, Šandor Turzai, Dinka Nada, Ivan Šokčić Bato, Ana Čović, Ana Čanji i Elvira Lukatić.

Humanitarna aukcija počinje u utorak 15. aprila na Rtv Yu Eco, a sugrađani će sliku za koju su zainteresovani moći da rezervišu na broj telefona: 069/11 50 135, a nakon izvršene uplate na jedan od žiro računa Sandre Svorcan, moći će da preuzmu sliku. Računi za pomoć Sandri Svorcan su:

Dinarski račun:
205-9011004192677-97 Komercijalna banka Srbija - Svorcan Brale

Devizni račun: (za uplate iz inostranstva)
IBAN:RS35205903102034152797
SWIFT: KOBBRSBG
Svorcan Brale

Izvor: RTV Yueco / Autor: Jasmina Peić

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.