Komentara: 23
Pregleda: 4611

Hrvatska osudila incident u Subotici

02.10.2011. u 22:20h
Izvor: RTS
Hrvatska osudila incident u Subotici

Razbijanje prozora na zgradi sedišta Hrvatskog narodnog veća u Subotici, najoštrije osudila Vlada Hrvatske, ističući da je to poslednji u nizu napada na institucije hrvatske manjine u Srbiji.

Vlada Hrvatske najoštrije je osudila razbijanje prozora na zgradi sedišta Hrvatskog narodnog veća (HNV) u Subotici, navodeći da taj vandalski čin ima za cilj zastrašivanje Hrvata u toku popisa stanovništva u Srbiji.

Nepoznata osoba je kasno sinoć bacila grumen asfalta na prozor prostorija HNV-a u Subotici i razbila ga, pri čemu je načinjena materijalna šteta oko 4.000 dinara.

U saopštenju hrvatske vlade se ističe da je to poslednji u nizu napada na institucije hrvatske manjine u Srbiji.

Tom činu je, prethodilo ispisivanje grafita "Srbija" na zgradi Demokratskoga saveza Hrvata u Vojvodini i Hrvatske bunjevačko-šokačke stranke, kao i uništavanje reklamnih panoa HNV-a kojima se Hrvati pozivaju da izraze svoju pripadnost na popisu stanovništva.

"Republika Hrvatska će i diplomatskim putem zatražiti od vlasti u Republici Srbiji zaštitu hrvatske manjine u skladu sa potpisanim bilateralnim ugovorima", saopšteno je iz Zagreba.

Povezane vesti:
- Kamenovane prostorije Hrvatskog nacionalnog veća u Subotici

Izvor: RTS
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 4611
Povezane teme

hrvatsko nacionalno veće

kamenovane prostorije hrvatskog nacionalnog veća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.