Komentara: 0
Pregleda: 10051

Hrabrost i podrška - osnova ženskog preduzetništva

24.06.2016. u 01:57h
Izvor: Subotica.com
U Kafeu „Priča“ održan je Skup preduzetnica „Biznis ćoše“ na temu „Kako poslovati u Srbiji kada ste žena“ u organizaciji Centra za lični i profesionalni razvoj „Educom“.
Hrabrost i podrška - osnova ženskog preduzetništva

Sa idejom podsticanja ženskog preduzetništva, o svojim poslovnim uspesima govorilo je šest preduzetnica iz našeg grada. One su početnicama u biznisu ili ženama koje tek žele da se odvaže na ovaj korak govorile preprekama na koje su nailazile, kao i putu do uspeha. Subotica je sedmi grad u kojem je održano „Biznis ćoše“ uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Hrabrost i podrška - osnova ženskog preduzetništva

- Cilj nam je da motivišemo žene koje žele da postanu preduzetnice, kao i da se one koje to već jesu, da se umreže i tako naprave poslovnu saradnju. Projektom je obuhvaćeno šest gradova i do sada smo čuli stvarna iskustva preko 20 preduzetnica u različitim sferama biznisa. One su govorile o svojim prvim poslovnim odlukama i podršci koju su dobijale sa različitih konkursa, jer je u početku najvažnija hrabrost za započinjanje posla, a zatim i podrška. Panelistiknje iz Subotice su pravi primer jer svojim radom pokazuju da se može postići uspeh u Srbiji u privatnom biznisu - kaže Stanislava Zec iz organizacije “Educom“ i dodaje - Imali smo puno pozitivnih i interesantnih priča. U Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici predstavile su nam se svekrve koje sa snajama vode preduzeća. Imali smo priliku da čujemo da je preduzetnica u Sremskoj Mitrovici čak dve snaje angažovala i navela ih da otvore svoja preduzeća, pa vidimo da često i ne važi ono pravilo da se svekrve i snaje ne vole.

Kako preduzetništvo i majčinstvo ne moraju međusobno da se isključuju, zainteresovanim ženama pokazala je jedna od panelistkinja, Maja Gabrić Stipić, majka troje dece. Kako je po struci master psiholog, u vreme kada se ostvarila i u najvažnijoj životnoj ulozi želela je da poveže te dve ljubavi, pa je osnovala vrtić „Mali talenti“. - Vrtić sam osnovala u junu 2013. godine. Sada imamo 6 zaposlenih i 45 porodica koje koriste našu uslugu. U radu koristimo NTC sistem učenja koji podstiče intelektualni razvoj i funkcionalno mišljenje. Poseban kvalitet pružamo kroz individualno praćenje svakog deteta od strane psihologa, kako bi razvili njihove sposobnosti i uklonili eventualne razvojne poteškoće. Stalno se trudimo da usavršavamo naš rad što potvrđuju i priznanja koja smo dobili za neke od ideja.

Hrabrost i podrška - osnova ženskog preduzetništva

Insititucionalnu podršku organizaciji skupa pružila je Regionalna razvojna agencija „Panonreg“ ispred koje je menažer sektora za preduzetništvo, Ljubica Mesaroš, ukazala na aktuelne konkurse i aktivnosti radi pružanja pomoći u biznisu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 10051

Povezana vest

Povezane teme

kafe priča

žensko preduzetništvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.