Komentara: 24
Pregleda: 6173
Foto

Hrabra igra nije donela rezultat, Zvezda ponovo slavila (2:3)

03.10.2015. u 19:06h > 20:06
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka nisu uspeli da savladaju Crvenu zvezdu i prekinu njen niz od osam mečeva bez poraza, ali hrabra igra svih 90 minuta obradovala je mnoge poklonike plavo-belih. Meč je završen rezultatom 3:2 u korist beogradske ekipe, a pobednik je odlučen golom Luke Jovića u 82' minutu meča.
Hrabra igra nije donela rezultat, Zvezda ponovo slavila (2:3)

Poveo je Spartak, izjednačila pa povela Zvezda, izjednačio Spartak pa povela Zvezda. Ovako bi ukratko zvučao izveštaj sa ove utakmice, ali bilo je mnogo, mnogo više, iako sam fudbal nije obilovao nešto previše kvalitetom, ali borbenosti nije falilo, ni sa jedne ni sa druge strane.

Spartakov presing od prvog minuta doneo je rano vođstvo (6') kada je i jedne odlično realizovane polukontre Milić preciznim plasiranim šutem doveo svoj tim u prednost, na šok gostujuće ekipe. Plavo-beli su stajali visoko i pritiskali obranu crvene zvezde, baš onako kako je šef struke Mojsilović najavio, ali Beograđani su se branili i sve više uspostavljali balans na terenu.

U 15' minutu meča golman Spartaka Janošević istrčao je na nekih 25 metara u pokušaju da osujeti jednu izuzetno opasnu akciju, u čemu je i efektno uspeo, ali nažalost to ga je koštalo povrede pa je nepunih desetak minuta kasnije morao da bude zamenjen. Među stative Spartakovog gola stao je nezagrejani Mirković.

Hrabra igra nije donela rezultat, Zvezda ponovo slavila (2:3)

Posle odličnog otvaranja plavo-beli su se pod pritiskom crveno-belih povukli na svoju polovinu i dozvoli gostima da po bokovima stvaraju probleme, a što su materijalizovali u 32' minutu preko Grujića koji je volej udarcem na asistenciju Plavšića doneo poravnanje.

Završnica prvog dela protekla je u prečestom seckanju igre koji su dolazili kao posledica čestih faulova, pogotovo na sredini terena, što je umnogome umrtvilo igru i učinilo je nezanimljivim.

Zbog čestih prekida, a neki od njih su vezane za Janoševićevu povredu, sudija Igor Kocić produžio je prvi deo igre za 6 minuta, a crveno beli su do svog drugog pogotka stigli u petom minutu nadoknade.

Hrabra igra nije donela rezultat, Zvezda ponovo slavila (2:3)

U nastavku meča Spartak vrlo brzo ponovo izjednačuje rezultat, ovaj put preko Makarića (48') koji je na efektan način iznenadio zvezdinog čuvara mreže i podigao plavo-beli deo tribina na noge.

Fudbaleri Spartaka veći deo meča igrali su hrabro i disciplinovano, ali osim nekoliko polušansi nisu stvorene neke prilike za promenu rezultata u korist Spartaka. Pritiskali cu crveno-beli, odlično se branio Spartak i koristio svaku priliku da povuče kontranapad, s obzirom da su gosti izašli dosta visoko sa poslednjom linijom.

Hrabra igra nije donela rezultat, Zvezda ponovo slavila (2:3)

Mojsilović je u 80' minutu izvršio i treću izmenu, a samo minut kasnije Zvezda je ponovo povela preko talentovanog Luke Jovića, koji je za samo tri minuta provedenih u igri uspeo da zatrese mrežu Mirkovića za 2:3. Taj rezultat se nije menjao do poslednjeg zvižduka.

Vredi još napomenuti da je pred sam kraj meča zbog čestih prigovora glavnom i pomoćnim sudijama Stevan Mojsilović isključen, morao je da napusti teren, a na izlasku prošao je pored severne tribine, gde se nalaze Marinci, koji su ga pozdravili aplauzom.

Iako nije pobedio Spartak je dobio zasluženi aplauz sa tribina, za borbenost, za htenje, za igru koja je bila mnogo kvalitetnija u odnosu na neke prethodne mečeve u kojima su protivnici bili mnogo slabijeg kvaliteta od današnjeg.

Hrabra igra nije donela rezultat, Zvezda ponovo slavila (2:3)

Na konferenciji za novinare po završetku meča kroz medije javnosti su se obratili šefovi struke Spartaka i Crvene zvezde. Prvi je reč dobio Miodrag Božović koji je meč ocenio teškim, uz napomenu da je njegov tim imao dosta sreće da u njemu pobedi.

- "Bila je ovo vrlo teška utakmica za nas i mislim da smo imali mnogo sreće da pobedimo. Mislim da je utakmicu odlučio individualni kvalitet koji poseduje Crvena zvezda, Spartak nas je namučio, nismo uspeli da nametnemo svoju igru, nismo imali preciznost u pasovima koji nas je odlikovao u prethodnim utakmicama. Kada pobedite ovako utakmicu, ne mogu reći da je zasluženo, mislim daj je ipak bila velika sreća, ali ekipe koje žele da osvoje nešto moraju da pobeđuju i kada igraju loše" - prokomentarisao je Božović

Vidno ljut, ali i razočaran, šef struke Spartaka svoje viđenje utakmice rezimirao je u jednoj rečenici, a ona glasi: - "Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi, čestitam mojim igračima na svemu onome što su prikazali i mislim da smo zaslužili da odigramo barem nerešeno, ali završilo se tako kako se završilo".

Spartak - Crvena Zvezda 2:3 (1:2)
Milić 6, Makarić 48 - Grujić 32, Katai 45+5, Jović 82

Spartak: Janošević (od 24. Mirkovića), Farkaš, Kovačević, Antonić, Milošević, Jočić, Tumbasević, Ilić (od 73. Bogunović), Torbica, Makarić (od 81. Mrkela), Milić.

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Pavićević, Luković (od 88. Jovanović), Ibanjez, Donald, Grujić, Katai, Plavšić, Srnić (od 70. Jović), Vieira (od 78. Sikimić).

Izvor: Subotica.com
Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 6173
Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub crvena zvezda

gradski stadion

stevan mojsilović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.