• Pregleda: 7958

Horgoš i Kelebiju za vikend prešlo 165.000 putnika

Proteklog vikenda preko graničkih prelaza sa Mađarskom Horgoš i Kelebija prešlo je 165.000 putnika.
Foto: Boris Šuman
Horgoš i Kelebiju za vikend prešlo 165.000 putnika

Uzrok višečasovnih čekanja je bio veliki broja putnika sa Kosova i Metohije, za koje se izdaju potvrde po posebnoj proceduri, izjavio je danas upravnik Carinarnice Subotica Zlatko Rajačić.

"U četvrtak su već počele gužve koje su trajale sve do juče u popodnevnim časovima. Na Horgošu je bilo više od 130.000 putnika i preko 30.000 vozila, na Kelebiji oko 35.000 putnika i više od 10.000 vozila, a određeni broj putnika bio je i na manjim prelazima Bajmok, Đala i Bački Vinogradi", rekao je Rajačić novinarima.

Povodom višečasovnih čekanja, Rajačić je rekao da su Carinska služba i Pogranična policija preduzeli sve mere kako ne bi bilo velikih zadržavanja, ali da je do njih došlo zbog velikog broja putnika s Kosova i Metohije.

"Što se tiče carinske službe, a isto tako i pogranične policije, mi smo preduzeli sve da se ne čeka. Bilo nas je dovoljno, smene su bile pojačane, sve trake su bile u funkciji. Jednostavno, čekalo se jer je bilo dosta putnika sa Kosova i Metohije, i tu postoji procedura za njih, izdaju se potvrde na ulazu u zemlju, i zbog toga se uglavnom čekalo", rekao je Rajačić.

On je naveo da je tokom vikenda na Horgošu zabeležen i jedan broj carinskih prekršaja i zaplena - veća količina tekstila, 2.000 komada tableta koje su predmet analize, kao i 30.000 evra, uz nekoliko zaplena petardi i vatrometa na Kelebiji i Bačkim Vinogradima.

"Putnicima savetujemo, pre svega, da se pridržavaju propisa, da prijavljuju robu koju sa sobom nose, malo strpljenja i pre svega da koriste alternativne prelaze - Bajmok, Đala i Bački Vinogradi", kazao je Rajačić.

Izvor: Mondo

povezane teme

5
sa kosova Odgovori
Sto i ne pisite da carinici zadrzavaju nas dok nam ne uzimaju od 50 pa sve do 500eur zbog nekih sitnica kao sto je primer za jedno kuciste(racunar)morao sam da im dajem 40eur,sramota ko radi tamo lopovi sa svih strana
daki Odgovori
prijatelju carina se mora platiti
Saban Odgovori
Ja sam presao Evopu uzduz i popreko vise puta. Nigde al ama bas nigde se ne ceka kao na Horgosu. Ok razumem da je to kao neka kapija unije ali isto je tako onda i na makedonsko-grckoj granici. I tamo ni u najvecoj sezoni nisam cekao duze od sata. Osim ako im bas ne padne sistem ili tako nesto. Sta ih gledaju toliko pa odavde se nosi droga, oruzje i emigranti. Traze garderobu, cokoladu i igracke da nose kuci.
harold Odgovori
@sa kosova

e, idi ispeci burek ili umesi neki sladoled
sa kosovo Odgovori
@harold
burek se peci, hleb se peci, ali sljadoljed se ne mesi.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.