Komentara: 2
Pregleda: 3723

Hokejaši Spartaka već uveliko igraju na ledu, u iščekivanju ledene ploče na Gradskom klizalištu

19.09.2017. u 14:47h
Izvor: Subotica.com
Hokejaši Spartaka već uveliko igraju na ledu, u iščekivanju ledene ploče na Gradskom klizalištu

Po rečima Uroša Brestovca, trenera Spartaka, aktivnosti za subotičke hokejaše su počele od 1. septembra, naročito za mlađe selekcije, sa sprovođenjem trenažnih procesa na ledenim površinama u susednoj Mađarskoj, kao i sa nastupima u kvalifikacijama za Prvenstvo Mađarske.

- Iako se postavljanje leda na Gradskom klizalištu u Subotici očekuje tek u drugoj polovini novembra, ekipa Spartak je zbog daljeg napretka i usavršavanja, većeg broja kvalitetnijih utakmica, konstantnih aktivnosti, kao i praćenja ostalih timova u regionu, morala da krene sa "nomadskim" hokejom, barem po pitanju treniranja na ledu i odigravanja utakmica / turnira u prvom delu sezone 2017/2018. - ističe trener "ledenih golubova"

Hokej klub "Spartak" postigao je dogovor o saradnji sa mađarskim Kiškorošom o zajedničkom nastupu u selekcijama U12 i U14, u oba prvenstva (Srbije i Mađarske), dok su sve ostale selekcije ostale u samostalnom nastupu, sa tim da selekcije U8 i U10 takođe nastupaju i u Prvenstvu Mađarske i u Prvenstvu Srbije. Ekipa seniora će se takmičiti u sklopu BIHL (Balkan Ice Hockey League), takmičenje organizovano po turnirskom sistemu, zajedno sa nekoliko ekipa iz regiona.

Najmlađe selekcije U8 i U10 su odradile prethodna dva vikenda svoje treninge od po dva i po sata u ledenoj hali u Kiškorošu, kao priprema za nastup koji ih očekuje sledećeg vikenda (23. i 24. septembar) na velikom turniru otvaranja sezone u Budimpešti, na kojem učestvuje oko 50 ekipa iz cele Mađarske. U ove dve kategorije HK Spartak ima registrovano oko 30 dečaka i devojčica, koje su još u školi hokeja, ali koji svakodnevno vredno rade i treniraju i spremno iščekuju svoje nastupe na turnirima.

Hokejaši Spartaka već uveliko igraju na ledu, u iščekivanju ledene ploče na Gradskom klizalištu

- Selekcija U12 je u nedelju 17.09. odigrala svoju prvu utakmicu u sezoni u Prvenstvu Mađarske, gde su gostovali u Budimpešti ekipi MAC B, klubu koji važi za jedan od najjačih u Mađarskoj, sa izuzetnom razvojnom školom hokeja i sa fenomenalnim infrastrukturnim uslovima jer imaju led 10 meseci godišnje. Nažalost, trema, neiskustvo i nedovoljna uigranost su uzeli danak i zabeležen je prvi poraz u sezoni (10:5). - kaže Brestovac

Za zajedničku ekipu od subotičkih igrača su nastupali: Vučinić Vasilije, Antonijević Aleksandar, Pećerić Slaven, Nađ Mateja, Bukvić Nikita, Kuntić David, Nimčević Nemanja, Kukaras Luka, Prčić David. Trener: Jaramazović Zoran.

Selekcija U14 je u sklopu kvalifikacija za B1 Prvenstvo do sada odigrala već 4 utakmice u Mađarskoj i osvarila tri pobede (Debrecen 8:2, Kapošvar 7:3 i KSI SE 6:4) i samo jedan poraz (Sportorszag SC 5:11), i ostala im je samo još jedna utakmica u sklopu kvalifikacija protiv beogradskog Partizana, koji se takođe prijavio za takmičenje u Prvenstvu Mađarske.

- Konačni "povratak" nekoliko subotičkih igrača u redove Spartaka, u generaciji 2005/2006 koji su 2-3 sezone zbog boljih uslova i više leda proveli igrajući za segedinski Tisza Volan, dalo je i te kako opipljivih rezultata - ova generacija, koja je nosilac igre u ovoj zajedničkoj ekipi, ima odličnu šansu da zaigra sezonu 2017/2018 rame uz rame sa nekim od najboljih i najkvalitetnijih ekipa iz Mađarske i Rumunije, čime će steći ogromno iskustvo i veliki broj utakmica (36 samo u regularnom delu Prvenstva), što je u njihovom trenutnom uzrastu i periodu sportskog razvoja i te kako važan segment. - rekao je Brestovac

Za zajedničku ekipu U14 od subotičkih igrača su nastupili: Sabo Rac Albert, Kiš Matej, Kostić Luka, Pećerić Petar, Vučić Aleksa, Sabo Rac Maksim, Feher Čongor, Feher Balint, Šandor David, Antonijević Aleksandar, Bukvić Nikita, Pećerić Slaven i Kuntić David. Trener: Jaramazović Zoran.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3723
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaši spartaka

uroš brestovac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.