Komentara: 11
Pregleda: 2281

Hokej: Privodi se kraju sezona, mlađe selekcije vredno rade

19.03.2018. u 14:42h
Izvor: Subotica.com
Iako dve nedelje nemaju led u svom gradu to ne sprečava hokejaše Spartaka da se aktivno takmiče i treniraju na ledu putujući na razne turnire kako u Srbiji tako i po regionu.
Hokej: Privodi se kraju sezona, mlađe selekcije vredno rade

Selekcija U11 (dečaci 2007. i devojčice 2006. i mlađi) su u subotu učestvovali na međunarodnom turniru "Future stars 2018" u Novom Sadu, na kojem je učestvovalo ukupno 8 ekipa iz Mađarske, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Srbija.

Posle razigravanja po grupama, gde je Spartak zauzeo 2. mesto sa dve pobede i porazom, u polufinalu su se susreli sa domaćinom turnira (NS Stars) i zabeležili pobedu.

U velikom finalu je viđena izuzetno tvrda i kvalitetna utakmica, neizvesna do samog kraja, a u kojoj su se subotički hokejaši opet sastali sa vrlo jakom ekipom Slavije iz Sofije. Posle regularnog toga utakmice finala rezultat je bio 1:1, ali su u penal završnici uspešniji su ipak bili hokejaši iz glavnog grada Bugarske i ukupnim rezultatom 3:2 zasluženo odneli pobednički pehar.

- Opšti je utisak svih koji su bili na ovom turniru da ne bi bilo nezasluženo da je plasman bio obrnut i da su odlučivale nijanse i sportska sreća, a u našem klubu smo prezadovoljni fantastičnom igrom, trudom i zalaganjem celokupne ekipe, i zaslužuju apsolutne pohvale, naročito kada se uzmu u obzir sve okolnosti. - kaže Uroš Brestovac, jedan od trenera mlađih selekcija Spartaka

Hokej: Privodi se kraju sezona, mlađe selekcije vredno rade

Spartak U11 nastupio je u sastavu: Konakov Novak, Milodanović Ana, Gladić Petra, Kuntić David, Janković Ognjen, Kukaras Luka, Nađ Mateja, Benčić Anastasija, Pećerić Slaven, Nimčević Nemanja, Penava Ognjen, Temunović Vanja, Rac Sabo Hanna, Vaštag Ivett, Stantić Sara, Popov Jovana, Bem Karlo i Lulić Marko. Trener: Vaštag Zoltan.

Selekcija Spartak U14 je u nedelju u Beogradu odigrala dve utakmice u sklopu Prvenstva Srbije, na kojima su pretrpljena dva poraza, čime će ova generacija Spartaka u konačnom plasmanu ovosezonskog prvenstva zauzeti 2. ili 3. mesto, što je po rečima Brestovca i trenutna realnost, najviše zbog činjenice da je više od 90% ove ekipe praktično "ulazno" godište i da će velika većina ove dece i sledeće sezone nastupati u istoj takmičarskoj kategoriji.
 
- Kompletna ekipa je na obe utakmice u Beogradu igrala sasvim solidan hokej, do samog kraja bila aktivna u utakmicama, ali je nedostajalo snage u završnici i možda malo "duža klupa". Sve  svemu, dobro iskustvo i jake utakmice iz kojih će se naučiti za naredne okršaje i takmičenja. - ističe Uroš Brestovac

Za selekciju U14 su nastupali: Sabo Rac Albert, Đukanović Luka, Kiš Matej, Kostić Luka, Sabo Rac Maksim, Pećerić Petar, Antonijević Aleksandar, Feher Balint, Feher Čongor, Šandor David, Kuntić David, Pećerić Slaven, Sekulić Elena, Vučić Aleksa. Trener: Jaramazović Zoran.

Hokej: Privodi se kraju sezona, mlađe selekcije vredno rade

Kako je najavljeno iz kluba, narednog vikenda svoje nastupe na turnirima u Mađarskoj će imati i selekcije U8 i U10, dok će selekcija U14 nastaviti sa utakmicama u sklopu Prvenstva Mađarske, dok selekciju U12 očekuje još jedna utakmica u sklopu Prvenstva Srbije sa beogradskim Partizanom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 11
Pregleda: 2281
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaši spartaka

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.