Komentara: 2
Pregleda: 2438
Foto

Hokej: Odlični nastupi svih Spartakovih selekcija na više frontova

14.02.2018. u 13:30h
Izvor: Subotica.com
Prethodni vikend je bio u potpunosti ispunjen aktivnostima Hokej kluba "Spartak", koji su u bukvalnom smislu te reči nastupali na nekoliko frontova, sa svim svojim takmičarskim selekcijama.
Hokej: Odlični nastupi svih Spartakovih selekcija na više frontova

Put Sarajeva u petak su krenule selekcije U8, U10, U15 i seniori, koji su nastupali na tradicionalnom 8. međunarodnom turniru "Happy Hockey Days 2018", odnosno na utakmicama u sklopu BIHL (Balkan Ice Hockey League).

Selekcija U8 je u Sarajevu na dvodnevnom turniru odigrala 8 utakmica (6 pobeda, nerešeno i poraz), što je u ukupnom plasmanu bilo dovoljno za drugo mesto u generalnom poretku. Sa druge strane, selekcije U10 je odigrala 7 utakmica (6 pobeda i poraz) i zauzela prvo mesto .

Hokej: Odlični nastupi svih Spartakovih selekcija na više frontova

Na ovom turniru su nastupile i ekipe Girls Serbia u obe kategorije, a za koje je nastupilo ukupno 11 devojčica iz subotičkog Spartaka. Devojčice su odigrale odličan turnir i u oba takmičarska uzrasta zauzele izuzetno 3. mesto.

- Evidentan je napredak svih devojčica, koje su na kraju turnira, od naših prijatelja iz Kanade, preko organizacije  Hockey Without Borders, dobile svaka po novi hokejaški štap kao dodatni motiv za još više treninga i sportskog usavršavanja. - kaže Uroš Brestovac, trener i igrač HK "Spartak"

Hokej: Odlični nastupi svih Spartakovih selekcija na više frontova

Od članova Spartaka u ovim kategorijama su nastupili: Poljaković Filip, Penava Ognjen, Temunović Vanja, Gubičak Leon, Bem Karlo, Brestovac Relja, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip, Benčić Mihajlo, Marton Leon, Krstin Ognjen, Budinčević Petar, Iveljić Matija, Ponjavić Andrija, Popov Novak, Rajković Marjan, Sabo Rac Emil, Marton Erik, Milanko Danilo, Mandić Antonija, Lukić Dunja, Kovač Nina, Poljaković Lana, Ponjavić Iva, Gladić Petra, Rac Sabo Hanna, Popov Jovana, Milodanović Ana, Vaštag Ivett i Benčić Anastasija. Treneri: Brestovac Uroš, Kolarić Aleksandar i Fabec Joseph.
 
Selekcija U15 je put Sarajeva otišla u nekompletnom sastavu, odigrala je dve kontrolne utakmice sa domaćom ekipom "Vukovi", pred završni turnir Juniorske hokejaške lige, koji se narednog vikenda igra u Delnicama (Hrvatska), gde će ekipa HK Siscia iz Siska ugostiti HK Vojvodina, HK Vukovi i HK Spartak (selekcije U12 i U15).

- U oba meča pobedu je odnela subotička ekipa, prvenstveno zahvaljujući disciplinovanoj igri u odbrani (8:2 i 2:0). - objašnjava Brestovac

Hokej: Odlični nastupi svih Spartakovih selekcija na više frontova

Za Spartak U15 su nastupili: Vereš Sintia, Penava Veljko, Đorđević Aleksandar, Distl Džuliano, Rac Sabo Lilla, Žikić Emilija, Jaramazović Maximilian, Sekulić Elena, Ilić Dana i Vinčić Smiljana. Treneri: Brestovac Uroš i Kolarić Aleksandar.
 
Selekcija seniora je u Sarajevu odigrala dve utakmice  protiv domaće ekipe "Vukovi" u sklopu regionalne BIHL i na oba susreta je uspela da zabeleži pobedu (4:2 i 7:2), čime su se učvrstili na prvom mestu na ovosezonskoj tabeli, ispred skopskog Metalurga i Vukova.

Za seniore Spartaka na ovom dvomeču su nastupili: Alaker Erik, Velašević Miloš, Gergelj Danijel, Peter Alen, Kolarić Aleksandar, Tolmači Branislav, Fabec Joseph, Katančić Erik, Lošonci Adam, Katančić Denis, Mileusnić Petar  i Bošnjak Luka. Treneri: Vereš Vedran i Brestovac Uroš.

Hokej: Odlični nastupi svih Spartakovih selekcija na više frontova

U isto vreme selekcije U12 i U14 su nastupile u sklopu "B" Prvenstva Mađarske u fuziji sa Kiškorošom. Selekcija U14 je pretrpela poraz u Budimpešti od Vašaša (5:8), dok je selekcija U12 u "B" takmičenju uspela da zabeleži pobedu protiv izuzetno jakog tima UTE "B" (4:1).

Selekcija veterana je u nedelju u Subotici dočekala ekipu "Drvene nogice" iz Beograda i u sklopu Prve B lige Prvenstva Srbije na žalost pretrpela neugodan poraz rezultatom 2:4.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 2438
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaši spartaka

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.