• Pregleda: 2361

Hokej: Nastup mlađih kategorija Spartaka na turnirima u Novom Sadu i Kiškorošu

Vikend za nama ponovo je bio pun nastupa i aktivnosti za hokejaše Spartaka. Mlađe kategorije su u subotu nastupile na turnirima u Srbiji i Mađarskoj.
Hokej: Nastup mlađih kategorija Spartaka na turnirima u Novom Sadu i Kiškorošu

Selekcija U10 je u subotu nastupila na turniru B kategorije u Kiškorošu, gde je odigrala ukupno 4 utakmice i zabeležila tri pobede i poraz.

- Ono što posebno raduje sve u klubu jeste činjenica da je na turniru u Kiškorošu ekipa odigrala zaista odličan hokej na svim mečevima, i da su pokazali zadovoljavajući nivo zrelosti u igri i razumevanja prema postavljenim zadacima, što je im olakšati predstojeća takmičenja i da će spremni dočekati nastup na izuzetno jakom međunarodnom dvodnevnom turniru „Holbus 2017“ koji ih očekuje za dve nedelje u Beogradu. - kaže Uroš Brestovac, trener HK "Spartak".

Ekipa U10 na turniru u Kiškorošu nastupila je u sastavu: Ilić Ana, Temunović Vanja, Bem Karlo, Penava Ognjen, Brestovac Relja, Benčić Mihajlo, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip, Miladinović Stefan, Batanjac Una, Nimčević Andrej i Mandić Antonija, dok je trener bio Aleksandar Kolarić.

Dve godine starija selekcija je istog dana odirala dva meča u Novom Sadu, koje su trebale da se igraju u sklopu Prvenstva Srbije, na kojima su zabeležili polovičan uspeh.


- Utakmica sa NS Stars je, zbog nedovoljnog broja igrača u domaćem sastavu i po prethodnom dogovoru trenera dve ekipe, odigrana kao „prijateljska“ utakmica i kao takva neće biti registrovan rezultat u zvanični deo Prvenstva, ali je ova utakmica dve, u ovom momentu po kvalitetu ujednačene ekipe, bila odlična prilika da se proveri trenutna forma i da se uoče nedostaci u igri koji treba da se otklanaju u narednom periodu. - kaže Brestovac - Takođe, 3-4 najstarija i kvalitetnija igrača iz selekcije U12 su ovaj vikend bili prekomandovani za stariju selekciju U14 koja je igrala u Mađarskoj, tako da će i njihovo pridodavanje „svojoj“ ekipi kad budu zvanične utakmice doneti dodatnu sigurnost i kvalitet.  Interesantan detalj je i podatak da je u sastavu HK Spartak na ove dve utakmice nastupilo čak 6 devojčica, koje su ostavile sasvim solidan utisak u igri sa dečacima u svom uzrastu.

Ekipa Vojvodine je tek pre dve sezone ponovo pokrenula rad sa svojim mlađim selekcijama i njihova ekipa je još uvek u fazi nekog formiranja i „učenja“, tako da rezultat odnosno pobeda Spartaka ni u jednom momentu nije dolazila u pitanje, ali je i poslužila da igrači koji imaju manje „rutine i iskustva“ pokušaju da ponesu deo odgovornosti i da se kao ekipa što bolje pripreme za naredne nastupe u Srbiji i u Mađarskoj.

Sastav U12, na sve 3 utakmice, od igrača iz Subotice: Penava Veljko, Konakov Novak, Vučinić Vasilije, Nađ Mateja, Kuntić David, Kukaras Luka, Nimčević Nemanja, Sekulić Elena, Gladić Petra, Pećerić Slaven, Dvornić Stevan, Distl Dominik, Milodanović Ana, Benčić Anastasija, Vaštag Ivett, Rac Sabo Hanna i Prčić David. Trener: Brestovac Uroš

Selekcija U14 je u takođe u subotu nastupila u sklopu "B" Prvenstva Mađarske, sa utakmicom koja je odigrana u Dunaujvarošu, gde je kao domaćin ekipa Spartak/Kiškoroš ugostila ekipu SC Jaszberey, i koja je završena pobedom „domaćeg“ sastava rezultatom 5:3 (4:0 1:3 0:0).

- Ekipa u kojoj više od tri četvrtine igrača čine dečaci iz Subotice je sa odličnom i disciplinovanom igrom nastavila pobedonosni niz u ovom takmičenju, a već sledeće subote (28.10.) ih očekuje pravi ispit kada putuju u Budimpeštu, na noge izuzetno kvalitetnoj ekipi UTE, koja važi za prvog favorita ove lige.  - ističe trener subotičkog kluba

Sastav U14 igrači iz Subotice: Sabo Rac Albert, Kostić Luka, Kiš Matej, Antonijević Aleksandar, Pećerić Petar, Sabo Rac Maksim, Feher Čongor, Feher Balint, Šandor David i Vučić Aleksa. Trener: Jaramazović Zoran. 

Narednog vikenda selekcija U8 ima dva turnira, po jedan u Srbiji (Novi Sad) i u Mađarskoj (Kiškoroš), dok selekcije U12 i U14 nastavljaju sa utakmicama u sklopu prvenstva Mađarske, a selekcije U10 i U18/seniori će najverovatnije imati zakazan po dvočasovni trening na ledu u ledenoj dvorani u Kiškorošu, kako bi se što kvalitetnije pripremili za turnir koji ih očekuje u Beogradu 04/05.11.2017., odnosno za nastupe koji očukuju nastarije selekcije u klubu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Dijego Armando Maradona Odgovori
Da sam neki sportski radnik, evo, mene bi bila sramota da dam ovakvu izjavu za "novine".
Pera
Sva sreća pa nisi ...
Marco Polo Odgovori
Lepo zvuči kad se lepo napiše. Samo fale igrači između najmlađih kategorija i veterana, svi ostali su tu. Ako nisu u Mađarskoj. Nekad su poletarci dolazili na utakmice da navijaju za seniore. Sad seniori mogu ići da navijaju za poletarce, da se podsete šta to beše utakmica.
Pfff Odgovori
Ljudi, ajmo da nadjemo sponzore i nekako da napravimo normalan hokejaški stadion ili već kako ga zovemo.Bar da se napravi neki krov iznad sadašnjem, ili da se napravi jedan skroz novi, naprimer na libalegelő na Jovanom Mikiću.Ili da novi bazen (što nikada se neće završiti) da se pretvori za halu za hokej. Subotica bi izgledalo skroz drugačije, samo da bi imala halu za hokej.Imamo bazene, terene za tenis, fudbalski teren, što se koristi i za atletiku, imamo jedrelače, itd. kao sportski imamo skoro sve, ali stvarno! Od pingongere do male avione sve imamo, samo malo leda fali letom kad je tako vruće.(Magyarul szebben leírtam volna mindezt, viszont nem sűrűn látok itt olyanokat akik hasonlóan tennének.Megpróbáltam érthetően fogalmazni, a lényeg nem a helyesírásban keresendő.)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.