• Pregleda: 3023

Hokej na ledu: Značajni sportski uspesi mlađih kategorija Spartaka

Hokej na ledu: Značajni sportski uspesi mlađih kategorija Spartaka

Hokej klub "Spartak" imao je zanimljiv sportski vikend i brojne nastupe mlađih kategorija, ali i veterana.

ODLIČAN NASTUP NA JAKOM MEĐUNARODNOM TURNIRU U BEOGRADU

U Beogradu, u dva dana, održan je 3. Memorijalni turnir "Mirko Holbus", za selekcije U8 i U10, na kojem je nastupilo 30 ekipa iz 7 država (Austrija, Slovačka, Slovenija, Hrvatska, Mađarska, BiH i Srbija), koje su odigrale ukupnp 145 utakmica.

- Ovo je po kvalitetu ekipa sigurno bio najjači turnir u regionu u poslednjih desetak godina. Svoje nastupe na ovom turniru su zabeležili dečaci iz Subotice nastupajući za Spartak, odnosno devojčice za ekipu Girls Serbia. - rekao je Uroš Brestovac, trener HK "Spartak"

Selekcija U8 je na turniru zauzela 8. mesto (2 pobede i 7 poraza), što po rečima Bestovca u ovom momentu predstavlja i realni domet ove ekipe.

- Ono što nas "raduje" jeste činjenica da postoji dosta prostora za napredak, koji će naročito dođi do izražaja čim u Subotici bude postavljena ledena ploča na Gradskom klizalištu i kada svakodnevni trenažni procesi budu sprovođeni u tom ambijentu. Dečaci su dali svoj trenutni maksimum, a zalaganje i borbenost su bili fenomenalni. - ističe Brestovac

Na turniru je nastupila i selekcija U10, koja je po opštem utisku bili najveće iznenađenje turnira

- Iako je u ukupnom plasmanu zauzeto "tek" 6. mesto od 20 ekipa, ono što je zadivilo sve ljubitelje hokeja jeste neverovatna borbenost i zrelost dečaka iz Subotice, koji su ovim elementima nadomestili činjenicu da i dalje većinu treninga obavljaju na "suvom" - kaže Brestovac - Iza Spartaka u ovoj konkurenciji su ostale bukvalno institucije hokeja u regionu, kakve su slovenačke ekipe Olimpija i Bled, hrvatske ekipe Medvešćak, Mladost, mađarski KMH, kao i beogradski Partizan

Jedan od trenera mlađih kategorija Spartaka posebno je ponosan na put kojim su dečaci iz Subotice koračali, koje je na kraju donelo to 6. mesto.

- Ponosni smo na podatak da se Spartak u mečevima sa direktnim rivalima sam izborio za ovaj plasman pobedom nad Medvešćakom A (2:0) i nerešenim rezultatom sa Olimpijom (1:1). Kao trećeplasirani u svojoj grupi, iza neprikosnovenih Austrijanaca i ekipe MAC A, u utakmici sa trećeplasiranim MAC B iz druge grupe za 5/6 mesto u ukupnom plasmanu, doživeli smo pomalo nesrećan poraz rezultatom 1:2. Osvajači turnira u selekciji U8 su bili HK Olimpija Ljubljana, a u selekciji U10 ekipa HK Best iz Slovačke. - zaključio je Brestovac

Prilikom proglašenja najistaknutijih pojedinaca na turniru, za najbolju žensku igračicu, u kategoriji U8 je proglašena Antonija Mandić iz Spartaka.

Na Holbusu su, od subotičkih dečaka i devojčica, nastupili: Konakov Novak, Bem Karlo, Temunović Vanja, Penava Ognjen, Gubičak Leon, Marton Leon, Miladinović Stefan, Benčić Mihajlo, Brestovac Relja, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip, Gladić Petra, Popov Jovana, Poljaković Filip, Popov Novak, Sabo Rac Emil, Iveljić Matija, Budinčević Petar, Milanko Danilo, Krstin Ognjen, Ponjavić Andrija, Bjelan Mitja, Mandić Antonija, Anđelković Luka, Lukić Dunja, Rajković Marjan, Kovač Nina. Treneri: Kolarić Aleksandar i Brestovac Uroš.

SELEKCIJA U12 USPEŠNA U BUDIMPEŠTI

U sklopu Prvenstva Mađarske, i to u B i C kategoriji, Spartakova selekcija U12 je nastupila u kombinovanom sastavu sa Kiškorošom. Obe ekipe su uspešne i zabeležili obe pobede.

- Ono što posebno raduje jeste konstantno visok nivo kvalitetne igre koji iz vikenda u vikend beleže igrači u selekciji U12, da su naši igrači nosioci igre, jer su od 8 golova na utakmici protiv Geparda (1:8) čak 7 postigli subotički igrači (Kuntić David 1, Pećerić Slaven 3 i Antonijević Aleksandar 3). - kaže Brestovac

Članovi obe ove ekipe, od subotičkih igrača/ica su bili: Vaštag Ivett, Stantić Sara, Rac Sabo Hanna, Distl Dominik, Benčić Anastasija, Milodanović Ana, Dvornić Stevan, Rajković Martin, Vučinić Vasilije, Antonijević Aleksandar, Pećerić Slaven, Kuntić David, Nađ Mateja, Prčić David i Kukaras Luka. Trener: Jaramazović Zoran.

VETERANI USPEŠNI NA STARTU ŠAMPIONATA PRVE B LIGE

Veterani Spartaka su u petak, 3. novembra, odigrala prvu utakmicu u sklopu Prve B lige Srbije i osvoji prve bodove posle pobede nad ekipom "Drvene nogice" iz Beograda (6:4, 2-1 3-1 1-2).

- Najstarija takmičarska kategorija Spartaka je tokom cele utakmice kontrolisala igru i zahvaljujući dobroj igri, naročito u poslednjih desetak minuta, kada se domaćin približio na 5:4, uspeo da ostvari lep rezultat. - zaključuje Bresovac, koji je i sam član veteranske selekcije

Za veteranski sastav Spartaka su nastupili: Janačković Zoran, Krstić Vanja, Brestovac Uroš, Ladocki Čaba, Šandor Žolt, Desnica Prvoslav, Koso Mikloš, Večić Vladimir, Skenderović Aleksandar, Dakić Srđan i Krleta Miodrag.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Mario Odgovori
Pozdravljam najmladje hokejase i cestitam na pre svega uspesnom predstavljanju naseg grada Subotice kako na turniru tako i u prvenstvu Madjarske. Rezultati nisu najbitniji, narocito ne u uzrastu gde deca jos ne igraju preko celog leda. Uzasno nam nedostaju uslovi za rad, treba nam hala.

Mozda bi bilo bolje predstaviti stvari malo objektivnije i time staviti do znanja da ova deca trebaju halu. Pisati o talentima i sampionima, i da bez leda mi mozemo sve je obicno laganje i marketinsko zamajavanje.

Nasa deca trebaju halu, trebaju uslove a ne lomatanje po okolnim mestima u Madjarskoj, Srbiji i Hrvatskoj. Da bi se trud i talenat isplatio treba vise od 3 meseca leda i igranja B i C turnira. Postoje i A turniri naravno ali tamo idu deca koja rade od avgusta do maja. Nasa deca su u odnosu na tu decu u neravnopravnom polozaju i tu nemamo sta da trazimo.

Pisite o realnom stanju, da deca odlaze a generacije hokejasa se rasipaju zato sto nemamo halu. Ovako je necemo dobiti.
Pera
Da, treba hala, to nije sporno ... ali to se ne postize pisanjem po novinama već po gradskoj upravi ...
Moje pitanje glasi: A zasto ne pisati o uspesima mlađih kategorija bez obzira na kojoj velicini terena se igra (zar se u tekstu ne spominje i igra U12 (koji igraju na ceo teren ) i veterana)?
Kome smeta da se pise i o ovakvim uspesima ?
Logan Odgovori
Verovatno gradska vlast misli da je ovo sasvim dovoljno, jer imamo uspesne hokejase i sa trenutnim uslovima tako da novac mogu usmeriti na nesto drugo. Ako sam dobro shvatio.

Inace cestitke za decu hokejase i obavezno nova hala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.