• Pregleda: 1924

Hokej na ledu: Selekcije U8, U12 i U14 nastupale u Novom Sadu i Mađarskoj

Prethodni vikend je takođe bio pun aktivnosti i nastupa za selekcije U8, U12 i U14 na utakmicama i turnirima u Mađarskoj i u Srbiji.
Hokej na ledu: Selekcije U8, U12 i U14 nastupale u Novom Sadu i Mađarskoj

Selekcija U8 je nastupala sa dva sastava, pošto su u nedelju nastupali na turnirima u Novom Sadu (Erste bank - Liga budućih šampiona) i u Kiškorošu (Prvenstvo Mađarske).

- Na oba turnira se ekipe odigrale po 4-5 utakmica, koje u ovoj fazi sezone, gde su praktično još uvek bez dovoljno "leda u nogama", služe da se ta deca navikavaju na svoje pozicije u igri, da uče pravila igre i kvalitetan odnos i stav prema pristupu i zalaganju za ekipu. - rekao je Uroš Brestovac, trener HK "Spartak"

Na ova dva turnira se nastupili: Poljaković Filip, Lučić Novak, Anđelković Luka, Budinčević Petar, Iveljić Matija, Sabo Rac Emil, Marton Erik, Rajković Marjan, Boršoš Augustin, Gladić Ramona, Kovač Nina, Nađ Strahinja, Ponjavić Andrija, Bjelan Mitja, Krstin Ognjen, Mandić Antonija, Milanko Danilo, Lukić Dunja, Popov Novak i Kostić Vuk. Treneri: Brestovac Uroš i Kolarić Aleksandar.

Selekcija U12 je nastupila u sklopu "B" Prvenstva Mađarske, u zajedničkoj ekipi sa Kiškorošom, na utakmici u Jazberenjiju protiv domaćeg sastava, gde su izvojevali važnu pobedu sa 2:9, čime su nastavlili niz pobeda bez poraza od početka šampionata.

- Prve dve trećine utakmice su protekle u veoma neizvesnom ritmu (rezultat 2:3), sa puno "prljave" igre i sa očiglednim favorizovanjem domaće ekipe od strane sudija, da bi ekipa Spartak-Kiškoroš tek u poslednjem delu utakmice uspela da slomi otpor domaćina i odlepi se na nedostižnu prednost. - prenosi Brestovac

Za zajedničku ekipu U12, od igrača iz Subotice su nastupili: Vučinić Vasilije, Pećerić Slaven, Kuntić David, Kukaras Luka, Nimčević Nemanja i Nađ Mateja. Trener: Jaramazović Zoran.

Selekcija U14 je u sklopu "B" Prvenstva Mađarske nastupila na utakmici u Budimpešti protiv domaćina UTE, koji je lider šampionata u ovom momentu, sa 100% učinkom u dosadašnjem delu. Kombinovani sastav Spartak-Kiškoroš je pružio pristojan otpor favorizovanom domaćinu, da bi na kraju ipak doživeli poraz rezultatom 3:0 (0:0 1:0 2:0).

Za zajedničku ekipu, od igrača iz Subotice su nastupili: Sabo Rac Albert, Sabo Rac Maksim, Kiš Matej, Antonijević Aleksandar, Pećerić Petar, Pećerić Slaven, Kuntić David, Vučić Aleksa, Feher Balint, Feher Čongor i Šandor David. Trener: Jaramazović Zoran.

Predstojećeg vikenda selekcije U8 i U10 imaće nastup na velikom dvodnevnom međunarodnom turniru "Holbus 2017" u Beogradu, na kojem će nastupiti oko 30 ekipa iz celog regiona, dok selekcije U12 i U14 nastavljaju takmičenja u Prvenstvu Mađarske.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Spartanac Odgovori
Napred Spartanci !!!
pajac Odgovori
Prema Pravopisu srpskoga jezika Matice srpske iz 2010. godine u srpskom jeziku je ustaljen redosled pisanja prvo imena pa prezimena, osim kada je reč o azbučnim spiskovima, telefonskim imenicima i drugim zvaničnim dokumentima. Dakle, pravilno će biti: Zovem se Petar Perić.
#samokažem #opismenise
Inače, bravo za klince :)
kojot
Тренутно је 2017-та година.
Deedee
Potpuno ste u pravu, no nije zgoreg imati na umu da se imena igrača preuzimaju sa zvaničnih spiskova koji su najčešće poređani po abecednom redu. Ne treba zaboraviti ni činjenicu da deo dece igra u udruženom timu Spartak-Kiskőrös, te da su spiskovi i u susednoj državi pravljeni najpre prezimo, a potom ime.
Sneško Odgovori
Super su deca. Ali gde su seniori, gde je HK Spartak?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.