Komentara: 0
Pregleda: 3086

Hokej na ledu: Održan jubilarni, 10. "Spartans" za U8 i U10 selekcije

20.01.2020. u 11:56h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda Hokej klub "Spartak" bio je domaćin desetog međunarodnog turnira "Spartans" za selekcije U8 i U10, koji je po rečima organizatora i ove godine bio uspešan, okupivši na Gradskom klizalištu 15 ekipa u obe uzrasne kategorije.
Hokej na ledu: Održan jubilarni, 10. "Spartans" za U8 i U10 selekcije

Tradicionalni turnir održao se u petak i subotu. I ove godine okupio se veliki broj dece iz klubova Subotice, Beograda, Novog Sada i Sarajeva. Odigrano ukupno 49 utakmica.

Pored domaćina, HK "Spartak", koji je nastupio sa tri ekipe, gosti su bili beogradska "Crvena zvezda", novosadske "Vojvodina" i "NS Stars", kao i sarajevske "Vukovi" i "Medvjedi". Na turniru je učestvovala ekipa "Serbia girls", sastavljena isključivo od devojčica iz Subotica, Novog Sada i Beograda.

Hokej na ledu: Održan jubilarni, 10. "Spartans" za U8 i U10 selekcije

- Na turniru se nije vodila nikakva rezultatska evidencija, već su na kraju turnira deca učesnici dobili zaslužene nagrade, diplome i medalje, za dugu i lepu uspomenu za učešće na ovom turniru. - kaže Uroš Brestovac, u ime Hokej kluba "Spartak" - Igralo se po principu "svako sa svakim", dok je posle svečanog otvaranja i predstavljanja ekipa, po prvi put na ovom turniru organizovano nadmetanje u veštinama u kojem su učestvovala po dva takmičara iz svake ekipe. U starijoj kategoriji U10 nagradu najboljeg je pokupio Jakub Silajdžić (Vukovi), dok je u kategoriji U8 pobednički pehar podigao Vid Milivojević (Crvena zvezda).

Hokej na ledu: Održan jubilarni, 10. "Spartans" za U8 i U10 selekcije

Po rečima Brestovca, roditelji dece iz Spartaka potrudili su se da prirede bogatu trpezu za sve goste i njihove navijače, kako bi se isti što prijatnije osećali tokom boravka u našem gradu.

- Potrudili smo se da i ove godine budemo dobri domaćini i da naši gosti iz Subotice ponesu samo najbolje uspomene. - ističe Brestovac - Što se igračkog dela tiče, izuzetno smo zadovoljni što je četrdesetoro dece iz našeg kluba uzelo aktivno učešće na ovom turniru, kako bi svi oni osetili draž i čast igranja na domaćem terenu i pred svojim navijačima, dok je rezultat ovaj put nije bio toliki prioritet.

Od igrača iz Subotice na turniru su nastupili: Poljaković Filip, Mandić Antonija, Piuković Pavao, Maravić Tijana, Anđelković Luka, Budinčević Petar, Čepela Teodora, Iveljić Matija, Lukić Dunja, Marko Filip, Tikvicki Martina, Ponjavić Andrija, Popov Novak, Rajković Marjan, Boršoš Augustin, Blažić Teodor, Šabić Iva, Simić Ljubinka, Mandić Petar, Kovač Nina, Kesejić Ivan, Novak David, Nađ Strahinja, Mandić Marta, Lakićević Vidak, Maravić Stefan, Stanojević Jana, Piuković Roko, Stipić Relja, Ivanković Marjan, Tikvicki David, Rajković Marin, Kostić Vuk, Brestovac Tara, Mateo Marko, Glogovac Momčilo, Vidaković Aleksa, Trišić Lucien. Treneri ekipa su bili Norbert Cindel, Mišel Koks  i Uroš Brestovac.

NASTUPI KOMBINOVANIH EKIPA SELEKCIJA U12/U14

U sklopu ovog turnira odigrane su i dve kontrolne utakmice za kombinovanu selekciju U12/14 između domaćeg Spartaka i Vukova, za koju je nastupilo i nekoliko igrača iz ekipe "Medvjeda". Spartak je u oba meča slavio rezultatima 6:3 i 6:2.

Hokej na ledu: Održan jubilarni, 10. "Spartans" za U8 i U10 selekcije

- Za naš klub je važno da smo na utakmicama nastupili u punom sastavu sa 21 igračem i 2 golmana, kako bi svi dobili priliku da pokažu gde se nalaze, otprilike na polovini sezone, i koje aspekte je potrebno pojačati pred završnicu takmičenja i prvenstva Srbije, Mađarske i u Junirskoj hokej ligi. - kaže Uroš Brestovac

Spartakov kombinovani U12/14 tim na ove dve utakmice je bio u sastavu: Penava Veljko, Poljaković Filip, Benčić Anastasija, Milodanović Ana, Popov Jovana, Janković Ognjen, Kukaras Luka, Kuntić David, Poljaković Lana, Ponjavić Iva, Rac Sabo Hanna, Vučinić Vasilije, Bem Karlo, Gubičak Leon, Marton Leon, Penava Ognjen, Temunović Vanja, Čepela Filip, Benčić Mihajlo, Brestovac Relja, Kujundžić Nikola, Mandić Antonija, Milanko Danilo i Milodanović Filip. Treneri ekipa su bili Norbert Cindel, Mišel Koks  i Uroš Brestovac.

SELEKCIJA U12 ODLIČNA U MEČU "B" PRVENSTVA MAĐARSKE

Narednog dana, u nedelju, Spartakova selekcija U12,  u fuziji sa Kiškorošom, nastupila je u Jasberenjiju (MAĐ) protiv ekipe Hatvan, u sklopu "B" Prvenstva Mađarske.

- Kombinovani sastav za koji nastupaju deca iz Subotice je odneo ubedljivu i zasluženu pobedu rezultatom 17:0 (4:0 7:0 6:0), u meču u kojem su kontrolisali sve segmente igre tokom svih 54 minuta i na kraju i više nego zasluženo slavili. - rekao je Brestovac

Hokej na ledu: Održan jubilarni, 10. "Spartans" za U8 i U10 selekcije

Za U12 Kiškoroš/Spartak na ovom meču su nastupili: Penava Ognjen, Popov Jovana, Rac Sabo Hanna, Temunović Vanja, Bem Karlo, Gubičak Leon, Brestovac Relja, Benčić Mihajlo, Milodanović Filip i Kujundžić Nikola. Trener: Jaramazović Zoran.

XV "Winter classic" za vikend

Predstojećeg vikenda Subotica će biti domaćin tradicionalnog, petanestog po redu, međunarodnog turnira "Winter classic - Subotica" za veterane na kojem će učestvovati ukupno 14 ekipa iz sedam država (Kanada, Češka, Slovačka, Mađarska, Bugarska, Slovenija i Srbija).

Dok će se veterani okupiti u Subotici, selekcije U12 U15 i U18 putuju za Sarajevo, na treći turnir regionalne Juniorske hokejaške lige, gde će u tri dana takmičenja svaka od ekipa odigrati po tri utakmice.

Isti vikend selekcija U8 ima turnir u Beogradu, u sklopu Lige budućih šampiona.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3086
Povezane teme

hokej klub spartak

hokejaši spartaka

hokejaški klub spartak

spartans međunarodni turnir u hokeju na ledu

winter classic turnir

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.